Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία ζητούν παράταση του επάργκο όπλων στο Ιράν
[Tribune]: Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία ζητούν παράταση του επάργκο όπλων στο Ιράν

[Tribune]: Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία ζητούν παράταση του επάργκο όπλων στο Ιράν

Οι τρεις ευρωπαϊκές χώρες που υπογράφουν τη συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα -η Γαλλία, η Γερμανία και η Βρετανία -τάχθηκαν την Παρασκευή κατά της άρσης του εμπάργκο όπλων κατά του Ιράν, συμφωνώντας στο σημείο αυτό με τις ΗΠΑ .

«Θεωρούμε ότι η προγραμματισμένη άρση για τον προσεχή Οκτώβριο του εμπάργκο του ΟΗΕ για τα συμβατικά όπλα, που επιβλήθηκε με το ψήφισμα 2231, μπορεί να έχει μείζονες επιπτώσεις για την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα», γράφουν οι τρεις υπουργοί Εξωτερικών σε κοινή δήλωση.

Προειδοποίηση στις ΗΠΑ

Ωστόσο οι τρεις ευρωπαϊκές χώρες απηύθυναν επίσης προειδοποίηση στις ΗΠΑ, οι οποίες ενδεχομένως να προσπαθήσουν να καταστρέψουν τη συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα του 2015, ενεργώντας για την επαναφορά στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ των κυρώσεων σε βάρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας που ίσχυαν παλαιότερα.

Οι τρείς χώρες δεν θα στηρίξουν τις αμερικανικές προσπάθειες να ενεργοποιηθεί η επιβολή εκ νέου των κυρώσεων του ΟΗΕ στο Ιράν, τονίζουν.

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οποιαδήποτε μονομερής απόπειρα προσφυγής στον μηχανισμό ‘snapback’ των κυρώσεων, δηλαδή ενεργοποίησης εκ νέου των κυρώσεων του ΟΗΕ, θα έχει σοβαρές δυσμενείς συνέπειες στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», τονίζουν οι τρεις υπουργοί Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, Χάικο Μάας και Ντόμινικ Ράαμπ στην κοινή δήλωση, μετά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο όπου συζήτησαν το θέμα του Ιράν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!