Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Κ. Φραγκογιάννης: Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι μπορεί για να παραμείνει ο Λίβανος ανεξάρτητη χώρα
[Tribune]: Κ. Φραγκογιάννης: Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι μπορεί για να παραμείνει ο Λίβανος ανεξάρτητη χώρα

[Tribune]: Κ. Φραγκογιάννης: Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι μπορεί για να παραμείνει ο Λίβανος ανεξάρτητη χώρα

Την εθνική πολιτική και γεωπολιτική απόφαση η Ελλάδα να είναι παρούσα στον Λίβανο και να τον υποστηρίξει ισχυρά για να παραμείνει μια ανεξάρτητη χώρα, αναπτύσσει με άρθρο του στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής» ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης, υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα παρούσα στη Βηρυτό»:

«Μπορεί άραγε η έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού να γίνει καταλύτης αλλαγών στην μέση Ανατολή;

»Εν μέσω μάλιστα μιας νευρικότητας που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, λόγω των επιλογών της Τουρκίας;

»Κατά γενική ομολογία η περίοδος που η καταστροφή αυτή εξελίχθηκε, δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη.

»Ο Λίβανος βρίσκεται σε βαθιά οικονομική κρίση από τις αρχές του έτους.

»Η πανδημία του κορωνοϊού επιδείνωσε την ύφεση, την ανεργία και την φτώχεια ανάμεσα σε κοινωνικές, οικονομικές και θρησκευτικές ομάδες που δεν βρίσκονται σε αρμονική συνύπαρξη μεταξύ τους, προκαλώντας αστάθεια σε μια δύσκολη γειτονιά του πλανήτη.

»Το προσφυγικό με δύο εκατομμύρια ανθρώπους στη χώρα επιτείνει περαιτέρω την κατάσταση αυτή.

»Άμεσο αποτέλεσμα η αναζωπύρωση των εμφυλίων μεταξύ αντιπάλων και η επιδείνωση στις σχέσεις του Λιβάνου με τους “γείτονες” στη Μέση Ανατολή.

»Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού, στις 4 Αυγούστου, απειλεί τη χώρα με περαιτέρω δεινά αφού σε αυτή καταστράφηκε ολοσχερώς ο μοναδικός τερματικός σταθμός που διοχέτευε στην αγορά προϊόντα και πρώτες ύλες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!