Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Φάουτσι: Γιατί πρέπει να φοράμε μάσκα και μετά το εμβόλιο
[Tribune]: Φάουτσι: Γιατί πρέπει να φοράμε μάσκα και μετά το εμβόλιο

[Tribune]: Φάουτσι: Γιατί πρέπει να φοράμε μάσκα και μετά το εμβόλιο

Οι άνθρωποι θα πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκες μετά τη λήψη ενός εμβολίου ενάντια στον κορονοϊό επειδή δεν γνωρίζουμε ακόμα με βεβαιότητα ότι τα εμβόλια εμποδίζουν στην εξάπλωση του ιού, δήλωσε ο Δρ. Άντονι Φάουτσι .

«Ακόμα και αν εμβολιαστείτε, μπορεί να εξακολουθείτε να είστε σε θέση να μεταδώσετε τον ιό σε ευάλωτα άτομα», δήλωσε ο Φάουτσι, επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Προέδρου Μπάιντεν.

«Οι μάσκες είναι ζωτικής σημασίας μέχρι να μάθουμε περισσότερα και να μειώσουμε σημαντικά τις λοιμώξεις», πρόσθεσε.

Οι κλινικές δοκιμές δείχνουν ότι τα δύο εμβόλια COVID-19 που έχουν εγκριθεί στις ΗΠΑ – ένα από τη Moderna και ένα από τους Pfizer/BioNTech – είναι καλά στην πρόληψη του συμπτωματικού COVID-19, με πλήρη προστασία να έρχεται δύο εβδομάδες μετά τη λήψη και των δύο δόσεων.

Αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμη πόσο διαρκεί η προστασία από ένα εμβόλιο ή πόσο καλά εμποδίζουν τους ανθρώπους να διαδώσουν τον ιό.

«Τα δεδομένα παρακολούθησης συλλέγονται από εθελοντές της δοκιμής εμβολίων (Moderna και Pfizer) τώρα», δήλωσε ο Φάουτσι.

«Εάν υπάρχουν σημαντικά λιγότερες ασυμπτωματικές λοιμώξεις και χαμηλότερο επίπεδο ιού στις μύτες των αποδεκτών εμβολίων, αυτό θα σήμαινε μειωμένη ικανότητα μετάδοσης του ιού μετά τον εμβολιασμό».

Τα εμβόλια και η μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο

Μια μικρή μελέτη που εξετάζεται από το κορυφαίο ιατρικό περιοδικό Lancet, πρότεινε ότι το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από την AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης είχε τη δυνατότητα να μειώσει τη μετάδοση σε άτομα χωρίς συμπτώματα.

Αλλά η μελέτη ήταν μικρή και απαιτείται περισσότερη έρευνα, σύμφωνα με το CNBC.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!