Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Express: «Η Μέρκελ ντροπιάστηκε καθώς η Γερμανία δέχθηκε επίθεση για τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία – η Ελλάδα έξω φρενών»
[Tribune]: Express: «Η Μέρκελ ντροπιάστηκε καθώς η Γερμανία δέχθηκε επίθεση για τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία – η Ελλάδα έξω φρενών»

[Tribune]: Express: «Η Μέρκελ ντροπιάστηκε καθώς η Γερμανία δέχθηκε επίθεση για τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία – η Ελλάδα έξω φρενών»

Η Αθήνα προειδοποίησε την Γερμανία ότι οι εξαγωγές όπλων προς την Τουρκία έχουν χρησιμοποιηθεί για την αποσταθεροποίηση της περιοχής. Γερμανικά υποβρύχια εξάγονται στην Τουρκία από το 2002 με την έγκριση του Βερολίνου, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Express» (κείμενο Simon Osborne) .

Τίτλος: «Η Μέρκελ ντροπιάστηκε καθώς η Γερμανία δέχθηκε επίθεση για τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία – η Ελλάδα έξω φρενών».

Υπότιτλος: «Η Ελλάδα ζήτησε απαγόρευση των γερμανικών εξαγωγών όπλων προς την Τουρκία εν μέσω των αυξανόμενων εντάσεων στην ανατολική Μεσόγειο».

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας δήλωσε: «Η Ελλάδα απειλείται από τα γερμανικά όπλα στα χέρια της Τουρκίας.

»Μην δίνετε στην Τουρκία κάτι με το οποίο μπορεί να αποσταθεροποιήσει ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο».

Η Γερμανίδα βουλευτής Sevim Dagdelen και μέλος του αριστερού κόμματος Die Linke δήλωσε ότι «όποιος όπως η Γερμανίδα καγκελάριος Markel και ο Γερμανός ΥΠΕΞ Heiko Maas εξακολουθούν να εξοπλίζουν την Τουρκία δεν θα έπρεπε πλέον να χρησιμοποιούν τη λέξη “ευρωπαϊκή αλληλεγγύη”.

»Από το 2002 η γερμανική κυβέρνηση επιτρέπει την εξαγωγή εξοπλισμού στην Τουρκία αξίας 470 εκατομμυρίων λιρών, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή πολεμικών πλοίων.

»Το Βερολίνο έχει απαγορεύσει την εξαγωγή όπλων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις τουρκικές δυνάμεις στην Συρία αλλά εξοπλισμός για τον “θαλάσσιο τομέα” επιτρέπεται.

»Οι εντάσεις αυξήθηκαν τον περασμένο μήνα.

»Η ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο καταφέρθηκε ενάντια στην επίμονα προκλητική και παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!