Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Ερντογάν: Θέλουμε δίκαιη αντιμετώπιση από την Ε.Ε. – Στο πλευρό των Λίβυων αδερφών μας
[Tribune]: Ερντογάν: Θέλουμε δίκαιη αντιμετώπιση από την Ε.Ε. – Στο πλευρό των  Λίβυων αδερφών μας

[Tribune]: Ερντογάν: Θέλουμε δίκαιη αντιμετώπιση από την Ε.Ε. – Στο πλευρό των Λίβυων αδερφών μας

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε την Τρίτη ότι η Τουρκία θέλει ακόμα να γίνει πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρά τις εντάσεις των τελευταίων ετών.

«Την περασμένη εβδομάδα, φιλοξενήσαμε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Nτερ Λάιεν στη χώρα μας και για τις εξελίξεις στην ημερήσια διάταξη, συμπεριλαμβανομένης της Τελωνειακής Ένωσης και της απελευθέρωσης των βίζα. Ελπίζουμε ότι αυτή η εξέλιξη, η οποία έχει εξαπλωθεί σε ένα ευρύ φάσμα, θα αποτελέσει μια νέα εποχή για τις σχέσεις μας. Η Τουρκία ήταν πάντα ειλικρινής και διαφανής στις σχέσεις της με την ΕΕ. Έχουμε λάβει μέτρα για πλήρη ένταξή μας στην ΕΕ, ένα προς ένα» είπε αρχικά.

«Αν και χώρες κατέθεσαν σχετική αίτηση μετά από εμάς, είναι γεγονός ότι είμαστε μπροστά από αυτές. Αποτρέψαμε τη μετανάστευση που θα οδηγούσε σε σοβαρές πολιτικές οικονομικές κρίσεις στην ΕΕ. Το μόνο αίτημά μας από την ΕΕ είναι να ακολουθήσει την ίδια διαδικασία με τις άλλες χώρες των οποίων η ένταξη έγινε αποδεκτή» συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Αναφερόμενος στις επαφές με την κυβέρνηση της Λιβύης, ο Ερντογάν είπε: «Φιλοξενήσαμε τον πρωθυπουργό της Λιβύης στην Άγκυρα. Η Λιβύη δεν είναι, απλώς, ακόμα μια χώρα για εμάς. Ενδιαφερόμαστε για την ειρήνη στη Λιβύη, με την οποία μετράμε σχεδόν 500 χρόνια σχέσεων, αλλά θέλουμε και τη δική μας επιβίωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!