Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Ο Ερντογάν απειλεί Τούρκους αυτοεξόριστους σε ευρωπαϊκές χώρες – Τέσσερις στόχοι της MİT
[Tribune]: Ο Ερντογάν απειλεί Τούρκους αυτοεξόριστους σε ευρωπαϊκές χώρες – Τέσσερις στόχοι της MİT

[Tribune]: Ο Ερντογάν απειλεί Τούρκους αυτοεξόριστους σε ευρωπαϊκές χώρες – Τέσσερις στόχοι της MİT

Το «μακρύ χέρι» του Ερντογάν ξεκίνησε να «πιάνει» Τούρκους αντικαθεστωτικούς που έχουν βρει άσυλο, ως αυτοεξόριστοι, σε χώρες της Ευρώπης, μεταδίδει το Turkish Minute .

Τελευταία φορά που η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών MİT πραγματοποίησε επιχείριση σε ευρωπαϊκό έδαφος ήταν το 2018, όταν απήγαγε έξι Τούρκους πολίτες από το Κόσοβο.

Το τουρκικό καθεστώς στοχοποίησε δύο αυτοεξόριστους δημοσιογράφους και δύο πανεπιστημιακούς.

Ο δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ , που ζει στη Σουηδία από το 2016, ξυλοκοπήθηκε από τρεις αγνώστους έξω από το σπίτι του στις 24 Σεπτεμβρίου.

Στις 17 Σεπτεμβρίου δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης αποφάσισε, μέσα σε 40 λεπτά, ότι όλα τα περιουσιακά στοιχεία του δημοσιογράφου Τζαν Ντουντάρ , πρώην αρχισυντάκτη της εφημερίδας «Τζουμχουριέτ», που έχει καταφύγει στη Γερμανία, θα δημευθούν εκτός εάν επιστρέψει στην Τουρκία εντός 15 ημερών.

Ο Τζαν Ντουντάρ αποκάλυψε ότι το καθεστώς Ερντογάν εξόπλιζε τους τζιχαντιστές στη Συρία και προφυλακίστηκε το 2016.

Δυόμιση μήνες μετά την απελευθέρωσή του, η κράτησή του κρίθηκε αδικαιολόγητη, στις 6 Μαΐου 2016, έγινε απόπειρα δολοφονίας του μπροστά στα δικαστήρια της Κωνσταντινούπολης.

Όπως αποκαλύφθηκε πριν ένα μήνα, το καθεστώς Ερντογάν διέταξε τη δολοφονία της Μπεριβάν Ασλάν , πανεπιστημιακού και Αυστριακής πολιτικού, κουρδικής καταγωγής από την Τουρκία.

Στόχος του καθεστώτος Ερντογάν είναι και ο πανεπιστημιακός Μπουράκ Τζοπούρ , που διδάσκει πολιτικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο της Έσσεν στη Γερμανία.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στην τουρκική αντικαθεστωτική ιστοσελίδα Ahval, η οικογένειά του στην Τουρκία προειδοποιήθηκε τηλεφωνικά από τη MİT.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!