Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Επίσημη έκθεση: Εργαζόμενοι του ΠΟΥ βίαζαν γυναίκες στο Κονγκό
[Tribune]: Επίσημη έκθεση: Εργαζόμενοι του ΠΟΥ βίαζαν γυναίκες στο Κονγκό

[Tribune]: Επίσημη έκθεση: Εργαζόμενοι του ΠΟΥ βίαζαν γυναίκες στο Κονγκό

Καταγγελίες εις βάρος περισσότερων από 80 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων 21 εργαζομένων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), φέρνει στο φως επίσημη έκθεση.

Οι εργαζόμενοι φέρονται να συμμετείχαν σε περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό την περίοδο που η χώρα αντιμετώπιζε τη δεύτερη μεγαλύτερη επιδημία Έμπολα που έχει καταγραφεί ποτέ.

Στην ανεξάρτητη έρευνα που κατέληξε σε μια έκθεση έκτασης 35 σελίδων, η εξεταστική επιτροπή απεφάνθη ότι εννιά καταγγελίες αφορούν βιασμό. Ορισμένοι εξ αυτών φέρονται να διαπράχθηκαν αφού πρώτα οι δράστες είχαν προτείνει στα θύματα εργασία.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι φερόμενοι ως δράστες αρνήθηκαν να χρησιμοποιήσουν προφυλακτικό.

Ορισμένες από τις καταγγέλλουσες αναφέρουν ότι οι δράστες τις εξανάγκασαν να προχωρήσουν σε άμβλωση όταν έμειναν έγκυοι, «στις περιπτώσεις που χρειάστηκε τους έδωσαν φάρμακα ή ακόμη και ενέσεις».

Συνολικά 29 εγκυμοσύνες καταγράφηκαν μετά από σεξουαλική κακοποίηση, με 22 εξ αυτών να καταλήγουν στη γέννηση παιδιών, σύμφωνα με την έκθεση.

Οι βιασμοί, αναφέρει η έκθεση, διεπράχθησαν τόσο από ξένους όσο και από ντόπιους εργαζόμενους.

Το επίκεντρο της επιδημίας Έμπολα, που διήρκεσε μεταξύ 2018 και 2020, ήταν στο Βόρειο Κίβου, μια εμπόλεμη ζώνη.

Ο Τέντρος Άντανομ Γκεμπρεγέσους, που είναι επικεφαλής του ΠΟΥ από το 2017, ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα σε ενημέρωση Τύπου την Τρίτη.

«Λυπάμαι για αυτό που σας έκαναν οι άνθρωποι που προσέλαβε ο ΠΟΥ για να σας υπηρετήσουν και να σας προστατεύσουν», είπε, δίνοντας υπόσχεση για περαιτέρω κινήσεις και προσθέτοντας ότι ο ΠΟΥ διέκοψε τη συνεργασία του με τέσσερα άτομα που εξακολουθούσαν να απασχολούνται στον οργανισμό, όταν ενημερώθηκε για τις κατηγορίες εις βάρος τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!