Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Ενθουσιασμός στη Σαουδική Αραβία με τους Έλληνες πιλότους – Δεκτός με τιμές ο Φλώρος
[Tribune]: Ενθουσιασμός στη Σαουδική Αραβία με τους Έλληνες πιλότους – Δεκτός με τιμές ο Φλώρος

[Tribune]: Ενθουσιασμός στη Σαουδική Αραβία με τους Έλληνες πιλότους – Δεκτός με τιμές ο Φλώρος

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος πραγματοποιεί ιστορική και στρατηγική επίσκεψη στην Σαουδική Αραβία. Είναι πρώτος Έλληνας Αρχηγός ΓΕΕΘΑ που επισκέπτεται την χώρα από ιδρύσεως της και ήδη τα μέσα ενημέρωσης του Βασιλείου του έχουν επιφυλάξει θερμή υποδοχή.

O Αρχηγός μετέβη από την πρωτεύουσα της χώρας, Ριάντ, στην αεροπορική βάση του Τομποόκ, εκεί όπου εδώ και δυο εβδομάδες έχουν μετασταθμεύσει 4 ελληνικά F-16, προκειμένου να παρακολουθήσει την τελικά φάση της άσκησης «Falcon Eye 2» με την συμμετοχή μαχητικών της χώρας μας.

Η παρουσία Ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών στη Σαουδική Αραβία λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά, όπως και η συνεργασία που πραγματοποιήθηκε με τη μεταστάθμευση προσωπικού και μέσων της Βασιλικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας (ROYAL SAUDI AIR FORCE – RSAF), στα οποία συμπεριλαμβάνονταν έξι αεροσκάφη F-15C τον Μάρτιο του 2021.

​Η επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας αποδεικνύει την συνεχή εμβάθυνση των σχέσεων των 2 χωρών και τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν με την συνεργασία που έχουν αναπτύξει στην εδραίωση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

«Πρώτη φορά «Ελληνικά Φτερά» μετασταθμεύουν στην Σαουδική Αραβία.

»Συνεχίζουμε την συνεργασία, αναβαθμίζουμε την συνεκπαίδευση, ενισχύουμε ακόμα περισσότερο τις σχέσεις μας!

»ΜΑΖΙ για την Ειρήνη και την Ασφάλεια!!» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Κωνσταντίνος Φλώρος δημοσιεύοντας και τις πρώτες φωτογραφίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!