Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Το εμβόλιο της AstraZeneca προσφέρει περιορισμένη προστασία απέναντι στη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη
[Tribune]: Το εμβόλιο της AstraZeneca προσφέρει περιορισμένη προστασία απέναντι στη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη

[Tribune]: Το εμβόλιο της AstraZeneca προσφέρει περιορισμένη προστασία απέναντι στη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη

Οι πρώτες δοκιμές δείχνουν ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού της AstraZeneca σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης προσφέρει περιορισμένη προστασία έναντι της νόσου που προκαλείται από την παραλλαγή της Νότιας Αφρικής (νοτιοαφρικανική μετάλλαξη).

Η φαρμακευτική, ωστόσο, σημείωσε ότι πιστεύει ότι το εμβόλιο θα μπορούσε να προστατεύσει από σοβαρές ασθένειες που προκαλούνται από την πιο μεταδοτική παραλλαγή κορωνοϊού.

Τα προκαταρκτικά ευρήματα από μια μικρή μελέτη πάνω από 2.000 ατόμων δεν έχουν ακόμη αξιολογηθεί.

Τα αποτελέσματα της μελέτης, που αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από τους Financial Times και επιβεβαιώθηκαν από την AstraZeneca, υποδηλώνουν ότι το εμβόλιο προσφέρει περιορισμένη προστασία έναντι της νόσου που προκαλείται από την παραλλαγή.

Η μελέτη πρόκειται να δημοσιευθεί τη Δευτέρα.

Εκπρόσωπος της AstraZeneca δήλωσε ότι δεν ήταν ακόμη σε θέση να αποδείξουν σωστά εάν το εμβόλιο θα αποτρέψει σοβαρές ασθένειες και νοσηλεία που προκαλούνται από την παραλλαγή της Νότιας Αφρικής, επειδή εκείνοι που συμμετείχαν στη μελέτη ήταν κατά κύριο λόγο νέοι, υγιείς ενήλικες.

Η εταιρεία εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι το εμβόλιο θα προσφέρει προστασία έναντι σοβαρών περιπτώσεων, διότι δημιούργησε εξουδετερωτικά αντισώματα παρόμοια με αυτά άλλων εμβολίων κορωνοϊού.

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι συνεργάζεται με την AstraZeneca για να «βελτιστοποιήσει» την παραγωγή εμβολίων, εφόσον χρειαστεί να προσαρμοστεί σε μια νέα παραλλαγή του ιού Σημείωσε μάλιστα πως ένα νέο εμβόλιο θα μπορούσε να είναι έτοιμο το φθινόπωρο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!