Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Εμπνευστής «Γαλάζιας Πατρίδας»: «Τα 12 μίλια θα είναι πάντα αιτία πολέμου»
[Tribune]: Εμπνευστής «Γαλάζιας Πατρίδας»: «Τα 12 μίλια θα είναι πάντα αιτία πολέμου»

[Tribune]: Εμπνευστής «Γαλάζιας Πατρίδας»: «Τα 12 μίλια θα είναι πάντα αιτία πολέμου»

Η Τουρκία ήταν και εξακολουθεί, όπως αποδεικνύεται, ασεβής προς τις διεθνείς συνθήκες και προκλητική απέναντι στα νόμιμα δικαιώματα της Ελλάδας στις θάλασσες της.

Ο Τζεμ Γκιουρνεντίζ, εμπνευστής του δόγματος που οι Τούρκοι αποκαλούν «Γαλάζια Πατρίδα», επαναλαμβάνει ότι η επέκταση των χωρικών υδάτων ανεξαρτήτως αν αυτό θα είναι τα 10 ή τα 12 μίλια εξακολουθεί να αποτελεί αιτία πολέμου.

Μιλώντας στη Γεωργία Γαραντζιώτη και τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN εξέφρασε δυσφορία για την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία και σημείωσε ότι «η Γαλλία συμπεριφέρεται σαν νταής απέναντι στην Τουρκία τα τελευταία δυο χρόνια».

Ο Τζεμ Γκιουρντενίζ πέφτει όμως σε αντιφάσεις απαντώντας σε ερωτήματα καθώς από τη μια λέει ότι δεν είναι ακριβώς casus belli το ψήφισμα της τουρκικής εθνοσυνέλευσης (8/6/1995) αλλά λίγο αργότερα μιλάει για αιτία πολέμου χωρίς να χρησιμοποιήσει τον λατινικό όρο.

Ταυτόχρονα λέει ότι η Γαλλία θα έπρεπε να μεσολαβήσει ώστε να προβλήματα να λυθούν με διάλογο και αναφέρει ότι η αγορά των φρεγατών έγινε για να εξισορροπήσει η Ελλάδα τις δυνάμεις στο Αιγαίο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!