Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Ελληνοϊσραηλινή συμμαχία και στον τουρισμό: Ζώνη ασφαλούς τουρισμού Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ
[Tribune]: Ελληνοϊσραηλινή συμμαχία και στον τουρισμό: Ζώνη ασφαλούς τουρισμού Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ

[Tribune]: Ελληνοϊσραηλινή συμμαχία και στον τουρισμό: Ζώνη ασφαλούς τουρισμού Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ

Την πρόταση για τη δημιουργία ασφαλούς ζώνης τουρισμού μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ έχουν αρχίσει να συζητούν οι υπουργοί των τριών χωρών, επιβεβαίωσε την Τρίτη ο Ισραηλινός υπουργός Τουρισμού Γιαρίν Λεβίν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Jerusalem Post, το Ισραήλ εξετάζει πολύ προσεκτικά την ελληνική πρόταση, η οποία σε κάθε περίπτωση δεν θα τεθεί σε εφαρμογή πριν από τα μέσα Ιουνίου.

Και οι τρεις χώρες θεωρείται ότι αντιμετώπισαν με επιτυχία την κρίση του νέου κορωνοϊού και κατάφεραν να διατηρήσουν χαμηλά ποσοστά κορυσμάτων και θανάτων.

Η συζήτηση επί της συγκεκριμένης πρότασης βρίσκεται σε πολύ αρχικό στάδιο και το Ισραήλ εξετάζει εάν μία τέτοιου είδους ασφαλής ζώνη θα ήταν ασφαλής, αποκάλυψε πηγή του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών στη Jerusalem Post.

Η λογική της πρότασης είναι ότι λόγω της πανδημίας, οι τουρίστες δεν θα ταξιδέψουν πολύ μακρυά από τις χώρες τους κατά τους επόμενους μήνες, αλλά θα προτιμήσουν γειτονικές χώρες.

Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια είναι ο χρόνος που χρειάζεται να μπαίνουν οι ταξιδιώτες σε καραντίνα.

Ισραήλ και Κύπρος έχουν λάβει ως μέτρο όσοι έρχονται στη χώρα να μπαίνουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων.

Επίσης, Ελλάδα και Κύπρος, είναι κράτη -μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο σημαίνει ότι υπό φυσιολογικές συνθήκες έχουν ανοιχτά σύνορα με την υπόλοιπη Ζώνη Σένγκεν, αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα.

«Ο ελληνικός τουρισμός θα είναι έτοιμος να υποδεχτεί τουρίστες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!