Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Ο Ελληνικός Στόλος στο Νότιο Κρητικό Πέλαγος για ασκήσεις με πραγματικά πυρά
[Tribune]: Ο Ελληνικός Στόλος στο Νότιο Κρητικό Πέλαγος για ασκήσεις με πραγματικά πυρά

[Tribune]: Ο Ελληνικός Στόλος στο Νότιο Κρητικό Πέλαγος για ασκήσεις με πραγματικά πυρά

Γέμισε ελληνικά πλοία η περιοχή νοτίως της Κρήτης και νοτιοανατολικά της Ρόδου – Ασκήσεις με πραγματικά πυρά με συμμετοχή μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας – Ο καθοριστικός ρόλος που θα παίξουν τα υποβρύχια.

Μετά την προαναγγελία από τους Τούρκους ότι θα ξεκινήσουν έρευνες ακόμα και νότια της Κρήτης, υποστηρίζοντας ότι ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της Μεσογείου δεν διαθέτει υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ πέρα από τα 6 μίλια, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού.

Στο Πεντάγωνο διαμορφώνουν συνεχώς σχέδια που θα «μπλοκάρουν» οποιαδήποτε τουρκική ενέργεια εν τη γενέσει της, με το Πολεμικό Ναυτικό να επικεντρώνεται στην επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και της αποτρεπτικής ικανότητας.

Ο Στόλος μας έχει δημιουργήσει ένα πλωτό τείχος, τόσο γύρω από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όσο κυρίως στο «τόξο» Καστελόριζο – Κάρπαθος – Κάσος – Κρήτη.

Από σήμερα (24/06) το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία θα πραγματοποιήσουν νέα επιχειρησιακή εκπαίδευση.

Φρεγάτες, κανονιοφόροι, πυραυλάκατοι και υποβρύχια θα «κλειδώσουν» το τμήμα κάτω από το νομό Λασιθίου στην Κρήτη και όλη τη θαλάσσια περιοχή από το Καστελλόριζο μέχρι το Λιβυκό πέλαγος πραγματοποιώντας ασκήσεις με πραγματικά πυρά.

Πρόκειται για άσκηση υψηλού συμβολισμού, μιας και η περιοχή στην οποία θα ανοίξουν πυρ Στόλος και Αεροπορία, περιλαμβάνεται στο παράνομο μνημόνιο Τουρκίας – Σαράτζ και ενδέχεται να κληθούν να επιχειρήσουν σε πραγματικές συνθήκες, σε περίπτωση που η Άγκυρα αποφασίσει να στείλει ερευνητικό σκάφος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!