Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Ο ελληνικός στόλος αναπτύσσεται – Τα τουρκικά πολεμικά τον βρίσκουν μπροστά τους
[Tribune]: Ο ελληνικός στόλος αναπτύσσεται – Τα τουρκικά πολεμικά τον βρίσκουν μπροστά τους

[Tribune]: Ο ελληνικός στόλος αναπτύσσεται – Τα τουρκικά πολεμικά τον βρίσκουν μπροστά τους

Το Σάββατο από την στιγμή που τουρκικά πολεμικά πλοία άρχισαν να εξέρχονται από τα στενά των Δαρδανελίων, με νότια πορεία, το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό ενεργοποίησε τους αξιωματικούς και τα πληρώματα κύριων μονάδων επιφανείας ώστε ν’ αποπλεύσουν από το ναύσταθμο, μεταδίδει η ιστοσελίδα Hellas Journal .

Στο Ακσάζ, τον τουρκικό ναύσταθμο, υπάρχει συγκέντρωση μονάδων επιφανείας αλλά και Τουρκικών υποβρυχίων, με ορισμένα από αυτά ήδη να έχουν εξέλθει παρακολουθούμενα από το Πολεμικό Ναυτικό.

Ωστόσο γι’ άλλη μια φορά το γειτονικό Επιτελείο βρίσκει τις ελληνικές φρεγάτες ήδη εν πλω κυρίως επειδή αυτές βρίσκονται σε αποστολές στην ευρύτερη περιοχή ή και σε προωθημένες θέσεις, από τις οποίες μπορούν να παρακολουθούν ύποπτες κινήσεις αλλά και να σπεύσουν σ’ ένα σημείο που θα υποδειχθεί από το κέντρο επιχειρήσεων του στόλου.

Όμως η ετοιμότητα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από τις Καστανιές του Έβρου μέχρι τη Στρογγύλη είναι σχεδόν η ίδια με εκείνη που έζησαν τα στελέχη πριν από περίπου ένα 15θήμερο.

Στον Στρατό Ξηράς κυρίως στα νησιά, χώρος ευθύνης της ΑΣΔΕΝ, οι μονάδες δεν είχαν καλά -καλά ξεφορτώσει τα υλικά που είχαν σε ετοιμότητα για να τα έχουν μαζί τους όταν βγουν στους χώρους διασποράς.

Παρόμοιο είναι το σκηνικό και στην Πολεμική Αεροπορία, η οποία είχε στείλει ηχηρότατο μήνυμα στην προηγούμενη κρίση.

Όλα τα μαχητικά αεροσκάφη ήταν «φορτωμένα» και έτοιμα να κάτσουν οι ιπτάμενοι στο cockpit για την αποστολή τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!