Σάββατο, 8 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Ελληνικοί «Patriot» θα προστατεύουν τη ιερή Γη του Προφήτη – Το μεγάλο «έργο» Δένδια
[Tribune]: Ελληνικοί «Patriot» θα προστατεύουν τη ιερή Γη του Προφήτη – Το μεγάλο «έργο» Δένδια

[Tribune]: Ελληνικοί «Patriot» θα προστατεύουν τη ιερή Γη του Προφήτη – Το μεγάλο «έργο» Δένδια

Η απόφαση της κυβέρνησης να αναπτύξει ελληνικούς «Patriot» στη Σαουδική Αραβία είναι ορθή και έχει επικριθεί πολύ «επιφανειακά». Το μήνυμα που στέλνεται σε όλο τον μουσουλμανικό κόσμο είναι ότι οι «Patriot» των καλών Γιουνάν (Ελλήνων) υπερασπίζονται τη Μέκκα και τη Μεδίνα. Δηλαδή, στην προστασία των ιερότερων μουσουλμανικών τόπων συμβάλλουν οι προαιώνιοι φίλοι Έλληνες και όχι ο «φαφλατάς» Ερντογάν.

Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, θα επισκεφθούν την Τρίτη 20 Απριλίου 2021, τη Σαουδική Αραβία προκειμένου να πραγματοποιήσουν σειρά συναντήσεων με ανώτατους κυβερνητικούς παράγοντες στο πλαίσιο προώθησης και εμπέδωσης της αμυντικής διπλωματίας, καθώς και ενίσχυσης της διπλωματικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών .

Στο Ριάντ, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί διαδοχικά με τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, Nayef bin Falah Al Hajraf, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκηπα Faisal bin Farhan, και τον Υπουργό Επικρατείας αρμόδιο για τις Εξωτερικές Υποθέσεις, κ. Adel Al-Jubeir, καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Αναμένεται να υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου για πολιτικές διαβουλεύσεις.

Επίσης, αναμένεται υπογραφή της συμφωνίας Ελλάδας- Σαουδικής Αραβίας για τη στάθμευση ξένων δυνάμεων στο έδαφος της άλλης χώρας.

Οι δύο υπουργοί, σύμφωνα με την ιστοσελίδα law&Order , μεταφέρουν στις «βαλίτσες» τους και μια ελληνική συστοιχία αντιαεροπορικών πυραύλων, «Patriot».

Ο Εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου επιβεβαίωσε στην ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών ότι, κατά την επίσκεψη η ελληνική και η σαουδαραβική πλευρά θα υπογράψουν «συμφωνία στάθμευσης ξένων δυνάμεων» στο έδαφος των δύο χωρών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!