Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Η Ελλάδα ζητά καταδίκη της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ
[Tribune]: Η Ελλάδα ζητά καταδίκη της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ

[Tribune]: Η Ελλάδα ζητά καταδίκη της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ

Το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο αναμένεται να τεθεί επί τάπητος στο βορειοατλαντικό συμβούλιο, κατόπιν ελληνικού αιτήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες την Τετάρτη στη συνεδρίαση του ανώτατου οργάνου του ΝΑΤΟ, με παρέμβαση της Ελλάδας, θα τεθεί το θέμα της τουρκικής παραβατικότητας σε πολιτικό επίπεδο.

«Η Ελλάδα ζήτησε και κατάφερε να πραγματοποιηθεί πολιτική συζήτηση για την τουρκική επιθετικότητα στο Βορειοατλαντικό Συμβούλιο.

»Η πολιτική συζήτηση προηγείται των όποιων παραμέτρων της όποιας συζήτησης σε τεχνικό επίπεδο.

»Ως προς το έγγραφο με τις προτάσεις της Γραμματείας του ΝΑΤΟ, στο οποίο αναμένονται παρατηρήσεις, η ελληνική πλευρά θα υποβάλει τα σχόλιά της όταν είναι έτοιμα», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές που επικαλείται ο ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ελληνική αντιπροσωπεία θα επαναλάβει ότι θεωρεί την αποχώρηση του «Όρουτς Ρέις» και των συνοδευτικών σκαφών από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, αναγκαία συνθήκη για την αποκλιμάκωση στην ανατολική Μεσόγειο σε πολιτική και στρατιωτικό επίπεδο

Η ελληνική κυβέρνηση θα επιδιώξει μέσα από αυτήν την διαδικασία την καταδίκη της πολιτικής της Άγκυρας εις βάρος άλλων χωρών συμμάχων της Βορειοατλαντικής συμμαχίας.

Την ίδια στιγμή πάντως, πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας ανέφεραν πως την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, θα διεξαχθούν συνομιλίες μεταξύ Τούρκων και Ελλήνων αξιωματούχων στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ για το πώς μπορεί να αποφευχθεί η στρατιωτική κλιμάκωση στην ανατολική Μεσόγειο, αφού αναβλήθηκαν για δύο ημέρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!