Σάββατο, 15 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν να διεξάγουν τον 4ο κύκλο συνομιλιών για ΜΟΕ
[Tribune]: Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν να διεξάγουν τον 4ο κύκλο συνομιλιών για ΜΟΕ

[Tribune]: Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν να διεξάγουν τον 4ο κύκλο συνομιλιών για ΜΟΕ

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας, Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν να διεξάγουν τον 4ο κύκλο συνομιλιών για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ). Ωστόσο, η ημερομηνία δεν έχει καθοριστεί ακόμα.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, προσθέτοντας, πάντως, ότι η Αθήνα περιμένει από την Άγκυρα να προτείνει ημερομηνίες για τη νέα συνάντηση στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο στην Κωνσταντινούπολη και συνεχίστηκαν στην Αθήνα. Τώρα, πρέπει να γίνουν στην Τουρκία.

Επιπλέον, υπογράμμισε, υπάρχει η ανοικτή πρόσκληση που έκανε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας προς τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προκειμένου να πραγματοποιήσει την απαντητική επίσκεψή του στην Αθήνα.

Κάτι που, όπως είπε, «θα μπορούσε να συνεισφέρει σε μια συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν».

Ερωτηθείς, επίσης, σχετικά με τα πάμπολλα δημοσιεύματα εάν ο Ν. Δένδιας βρισκόταν σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την επίσκεψη του πρώτου στην Άγκυρα, καθώς και για τις εκτιμήσεις που έφεραν τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών να προχώρησε με δική του πρωτοβουλία στη δημόσια λεκτική κόντρα με τον Μ. Τσαβούσογλου, ο Α. Παπαϊωάννου ανέφερε:

«Ο υπουργός Εξωτερικών εκφράζει την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης.

»Συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό πριν από την επίσκεψη στην Τουρκία, ενώ κατά την παραμονή του εκεί, συνομίλησαν 2-3 φορές τηλεφωνικά.

»Είναι σε πλήρη συντονισμό για τις θέσεις που εξέφρασε στην Άγκυρα».

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών τόνισε επίσης ότι η ελληνικές θέσεις που εκφράστηκαν είναι υπέρ της αποκλιμάκωσης, της ειρηνικής συνύπαρξης και της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ με την προϋπόθεση της αιρεσιμότητας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!