Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Η Ελλάδα θέτει στο ΝΑΤΟ το αίτημα για αποχώρηση του «Oruc Reis»
[Tribune]: Η Ελλάδα θέτει στο ΝΑΤΟ το αίτημα για αποχώρηση του «Oruc Reis»

[Tribune]: Η Ελλάδα θέτει στο ΝΑΤΟ το αίτημα για αποχώρηση του «Oruc Reis»

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η διπλωματική αντεπίθεση της Αθήνας στις τουρκικές προκλήσεις, την ώρα που η Τουρκία προσπαθεί να εκβιάσει τις εξελίξεις μέσω του ΝΑΤΟ και να σύρει την Ελλάδα σε ένα διάλογο εφ’ όλης των διεκδικήσεων της στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Στην κρίσιμη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες την Τετάρτη, σε επίπεδο μόνιμων αντιπροσώπων, θα συζητηθεί το ελληνικό αίτημα για αποχώρηση των τουρκικών πολεμικών πλοίων και του «Oruc Reis» από την περιοχή.

Η Αθήνα θα θέσει το θέμα της τουρκικής παραβατικότητας, επισημαίνοντας ότι η πολιτική συζήτηση, προηγείται των όποιων παραμέτρων της όποιας «τεχνικής» συζήτησης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ώστε να έχουν καθοριστεί οι όροι των όποιων «τεχνικών συνομιλιών» των δύο χωρών.

Σημειώνεται ότι για την ελληνική πλευρά αναγκαία συνθήκη για την αποκλιμάκωση της έντασης, τόσο σε πολιτικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο παραμένει η αποχώρηση του ερευνητικού σκάφους «Oruc Reis», η παρουσία του οποίου προκάλεσε την ένταση και τη συγκέντρωση μεγάλου αριθμού στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή.

Στη συζήτηση της Τετάρτης, η Ελλάδα αναμένεται να θέσει την προκλητική και επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας εναντίον μιας άλλης συμμάχου χώρας στο ΝΑΤΟ.

Η λήψη απόφασης ωστόσο θα πρέπει να αποκλείεται, δεδομένου ότι απαιτείται ομοφωνία και πιθανό ψήφισμα θεωρείται βέβαιο ότι θα μπλοκαριστεί από τον Τούρκο μόνιμο αντιπρόσωπο ο οποίος έχει τη δυνατότητα να θέσει βέτο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!