Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Ελευθερία, Ισότης, Αδελφότης, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη και το Αστέρι του Ήλιου τα νέα σύμβολα του Αλέξη Τσίπρα
[Tribune]: Ελευθερία, Ισότης, Αδελφότης, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη και το Αστέρι του Ήλιου τα νέα σύμβολα του Αλέξη Τσίπρα

[Tribune]: Ελευθερία, Ισότης, Αδελφότης, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη και το Αστέρι του Ήλιου τα νέα σύμβολα του Αλέξη Τσίπρα

Ένα αστέρι είναι το νέο σήμα του κόμματος ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική Συμμαχία. Ένα Αστέρι που έρχεται από τη Γαλλική Επανάσταση και την πρώτη Αριστερά, τους Ιακωβίνους πατριώτες, που ονομάστηκαν αριστερά επειδή κάθισαν στα αριστερά έδρανα της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης. Ένα Αστέρι που συμβόλιζε στις δημοκρατικές λέσχες του 18ου αιώνα τις δυνάμεις του Ήλιου, του φωτός.

Ο όρος «αριστερά», καθώς και ο αντίστοιχος όρος «δεξιά», έχουν τις ρίζες τους στη Γαλλική Επανάσταση (1789–1799), όπου αναφέρονταν στον τρόπο που κάθονταν οι παρατάξεις στη Γενική Συνέλευση.

Στην αριστερά πλευρά του προέδρου κάθονταν όσοι εναντιώνονταν στη Μοναρχία και υποστήριζαν την επανάσταση, την εγκαθίδρυση δημοκρατίας και ένα κοσμικό καθεστώς.

Με τον όρο Αριστερά δηλαδή εννοείται όλη η δημοκρατική παράταξη και όχι αποκλειστικά οι μαρξιστές, οι οποίοι εξάλλου εμφανίστηκαν πολλές δεκαετίες αργότερα.

To αστέρι γραφιστικά είναι συντιθέμενο από το «Σίγμα» και το «Ύψιλον», τα δύο πρώτα δύο γράμματα δηλαδή της λέξης ΣΥΡΙΖΑ.

Tο αστέρι εμφανίζεται με διάφορες παραλλαγές ως χρωματικό φόντο, παίζοντας με σχεδόν όλα τα χρώματα της ίριδος, πλην του γαλάζιου…

Στο βίντεο με το οποίο παρουσίασε το νέο σήμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας αναφέρει:

«Η ιστορία των κοινωνιών μας είναι η ιστορία της εξέλιξης» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, κατά την παρουσίαση του νέου εμβλήματος του κόμματος.

Σημείωσε δε πως «όλα εξελίσσονται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!