Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: «Ελάχιστα πιθανό» να συγκληθεί η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο
[Tribune]: «Ελάχιστα πιθανό» να συγκληθεί η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο

[Tribune]: «Ελάχιστα πιθανό» να συγκληθεί η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο

Εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, μοιάζει «ελάχιστα πιθανό να μπορέσουν να συγκεντρωθούν στη Νέα Υόρκη χιλιάδες αντιπρόσωποι που θα έρθουν από ολόκληρο τον κόσμο» για την ετήσια Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, κρίνει ο Γενικός Γραμματέας του Αντόνιο Γκουτέρες.

Ερωτηθείς σχετικά στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο γαλλικό εβδομαδιαίο ειδησεογραφικό περιοδικό Paris-Match και δημοσιεύεται στο τεύχος του που κυκλοφορεί σήμερα, ο Γκουτέρες διευκρινίζει ότι μελετώνται «διάφορες εναλλακτικές λύσεις» που προσφέρει «η πληροφορική» και θα παρουσιαστούν στα κράτη μέλη.

Πολλοί πρεσβευτές προεξοφλούν ήδη την καταφυγή στις βιντεοδιασκέψεις, ιδίως για να τιμηθεί η 75η επέτειος από την ίδρυση του ΟΗΕ.

Φέτος οι τεχνικές λεπτομέρειες ως προς τις εργασίες του οργανισμού θα είναι «σίγουρα ασυνήθιστες, υβριδικές, διαφορετικές» και μάλλον δεν θα προβλεφθεί «φυσική παρουσία» των ηγετών, εξήγησε διπλωμάτης, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Απέκλεισε σε κάθε περίπτωση το ενδεχόμενο ο ΟΗΕ να οργανώσει τη «συγκέντρωση τεράστιου πλήθους ανθρώπων στο Μανχάταν» χωρίς να έχει εξαλειφθεί προηγουμένως η πανδημία του κορωνοϊού.

Από τα μέσα του Μαρτίου, εξαιτίας της πανδημίας και των μέτρων που έλαβαν η πολιτεία και η πόλη της Νέας Υόρκης, επίκεντρο της μάστιγας αυτής στις ΗΠΑ, οι περισσότεροι λειτουργοί του ΟΗΕ, όπως και οι περισσότεροι διπλωμάτες, είναι υποχρεωμένοι να τηλεργάζονται.

Η έδρα του Οργανισμού παραμένει ανοικτή, κυρίως για λόγους συμβολισμού, όμως ελάχιστοι είναι οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί και οι συνεδριάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, όπως και της Γενικής Συνέλευσης, γίνονται μέσω βιντεοδιάσκεψης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!