Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Η Αίγυπτος θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας για οποιοδήποτε θέμα ασφαλείας και θαλασσίων συνόρων
[Tribune]: Η Αίγυπτος θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας για οποιοδήποτε θέμα ασφαλείας και θαλασσίων συνόρων

[Tribune]: Η Αίγυπτος θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας για οποιοδήποτε θέμα ασφαλείας και θαλασσίων συνόρων

Για έξαρση της τουρκικής επιθετικότητας και παραβατικότητας έκανε λόγο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την συνάντησή της το πρωί της Τετάρτης με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ αλ Σίσι, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην χώρα μας.

Χαρακτηρίζοντας «ορόσημο» για τη σχέση των δύο χωρών αλλά και για την ευρύτερη περιοχή την συμφωνία για τη μερική οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, η κ. Σακελλαροπούλου έθεσε το ζήτημα της τουρικής προκλητικότητας.

Αναφερόμενη στην Αίγυπτο ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή μας και πραγματικής ηγέτιδας δύναμης του μουσουλμανικού και του αραβικού κόσμου, η ΠτΔ δήλωσε πως «στη συνάντησή μας θα έχουμε την ευκαιρία να αναφερθούμε διεξοδικά στην παρούσα συγκυρία που χαρακτηρίζεται από την έξαρση της τουρκικής επιθετικότητας και παραβατικότητας».

Και συνέχισε αναφερόμενη στα φαινόμενα τρομοκρατίας με θρησκευτική επίφαση που έχουν σημειωθεί τον τελευταίο καιρό.

«Θα ήθελα επίσης να συζητήσουμε σχετικά με την πρόσφατη αναζωπύρωση φαινομένων τρομοκρατίας με θρησκευτική επίφαση, ενώ είναι αδιαμφισβήτητο ότι οι θρησκευτικές αξίες δεν έχουν καμία σχέση με πράξεις εξτρεμισμού», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου συμφώνησε για τη σημασία της συμφωνίας για την ΑΟΖ υποστηρίζοντας πως «συσφίγγει τις σχέσεις των δύο χωρών πιο πολύ, ενώ θα έχουμε και άλλες συμφωνίες σίγουρα».

«Επιτρέψτε μου να σας πω ότι η Αίγυπτος θα σταθεί δίπλα στην Ελλάδα και υπέρ της Ελλάδας για τα δικαιώματά της για οποιοδήποτε θέμα που αφορά την ασφάλεια της χώρας και τα θαλάσσια σύνορα», συνέχισε για να καταλήξει πως «οι τρομοκρατικές ενέργειες που έγιναν δεν έχουν καμία σχέση με τη θρησκεία, δεν έχουν καμία σχέση με το τι πιστεύει ο καθένας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!