Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Εφοδιαστική πολιτική σε περίοδο κρίσης και πολέμου – Τα συμπεράσματα του κορυφαίου συνεδρίου στο Τατόι
[Tribune]: Εφοδιαστική πολιτική σε περίοδο κρίσης και πολέμου – Τα συμπεράσματα του κορυφαίου συνεδρίου στο Τατόι

[Tribune]: Εφοδιαστική πολιτική σε περίοδο κρίσης και πολέμου – Τα συμπεράσματα του κορυφαίου συνεδρίου στο Τατόι

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Συνέδριου για την εφοδιαστική πολιτική σε περίοδο κρίσης και πολέμου, που διοργανώθηκε από την Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων του ΥΠΕΘΑ, και έλαβε χώρα από τις 07 έως τις 09 Σεπτεμβρίου 2021, στη Σχολή Ικάρων στο Τατόι.

Συμμετέχοντες στο εν λόγω Συνέδριο ήταν ανώτεροι και ανώτατοι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, υψηλόβαθμα στελέχη του δημόσιου τομέα και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες σε επίπεδο Υπουργείων – Περιφερειών, οι οποίοι διαχειρίζονται ζητήματα κρίσεων, πολιτικής προστασίας και συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων του κρατικού μηχανισμού.

Σκοπός των διοργανωτών του Συνεδρίου ήταν:

Να ενημερώσουν τους συμμετέχοντες για το ρόλο της εφοδιαστικής πολιτικής σε περιόδους κρίσης και πολέμου, δεδομένου, ότι έκτακτες καταστάσεις και απρόσμενα γεγονότα δύνανται να επηρεάσουν μερικά ή συνολικά τις υποδομές του κρατικού μηχανισμού και να ανακόψουν την ομαλή λειτουργία του.

Να προετοιμάσουν τους εκπαιδευόμενους, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν, ως συναρμόδιοι, προκλήσεις οι οποίες ανακύπτουν σε ζητήματα εφοδιαστικής υποστήριξης κατά την εκδήλωση μιας κρίσης ή κατά τη διάρκεια στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Η κατανόηση από τους συμμετέχοντες της αναγκαιότητας της υιοθέτησης του μοντέλου της ολιστικής διαχείρισης κρίσεων (Whole of the Government Approach) κατά τη διαχείριση κρίσεων ή τη διεξαγωγή πολεμικών επιχειρήσεων.

Το κλείσιμο του Συνεδρίου έγινε από τον Γενικό Διευθυντή Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Δρ. Κωνσταντίνο Π. Μπαλωμένο (κεντρ. φωτο) όπου εκτός από την εκφώνηση της ομιλίας του με θέμα: «Η Ανθεκτικότητα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας κατά την Περίοδο Κρίσεων ή Πολέμου», παρουσίασε και τα συμπεράσματα του Συνεδρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!