Σάββατο, 4 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Ε.Ε. και ΗΠΑ ρίχνουν δισ. στη μάχη κατά του κοροναϊού Covid-19
[Tribune]: Ε.Ε. και ΗΠΑ ρίχνουν δισ. στη μάχη κατά του κοροναϊού Covid-19

[Tribune]: Ε.Ε. και ΗΠΑ ρίχνουν δισ. στη μάχη κατά του κοροναϊού Covid-19

Μεγάλα κονδύλια για την καταπολέμηση του νέου κοροναϊού ρίχνει η κυβέρνηση των ΗΠΑ καθώς και η Ευρωπαϊκή Ένωση .

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε την Παρασκευή έκτακτο νομοσχέδιο που προβλέπει τη διάθεση ποσού ύψους 8,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την απάντηση της χώρας στον νέο κοροναϊό.

Τα κεφάλαια θα πάνε στην καταπολέμηση της διάδοσης των λοιμώξεων, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται στις ΗΠΑ.

Στη χρηματοδότηση περιλαμβάνονται πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια για την έρευνα και την ανάπτυξη εμβολίων, κιτ ανίχνευσης και ιατρικές θεραπείες, 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια για υποστήριξη δραστηριοτήτων δημόσιας υγείας στους τομείς της πρόληψης, της ετοιμότητας και της αντιμετώπισης, και 1,25 δισεκατομμύριο δολάρια για την υποστήριξη των διεθνών προσπαθειών που έχουν στόχο τον περιορισμό του ιού.

Χρήματα και από την ΕΕ

Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξασφάλισε 37,5 εκατ. ευρώ – επιπλέον των 10 εκατ. τον Ιανουάριο – «για κατεπείγουσα έρευνα με σκοπό την ανάπτυξη εμβολίων, τη θεραπεία και τη διάγνωση του COVID-19».

Ήδη επελέγησαν 17 σχέδια με τη συμμετοχή 136 ερευνητικών ομάδων απ’ όλη την ΕΕ και εκτός αυτής, οι οποίες θα αρχίσουν να εργάζονται για την ανάπτυξη εμβολίων, νέων θεραπειών, διαγνωστικών δοκιμών και ιατρικών συστημάτων με σκοπό την πρόληψη της διασποράς του κοροναϊού.

Τα 17 σχέδια θα έχουν ως αντικείμενο:

Την ανάπτυξη νέων εμβολίων. Η έρευνα θα εστιαστεί στην ανάπτυξη προφυλακτικού εμβολίου και θεραπευτικού εμβολίου, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την πρόληψη και τη θεραπεία.

Τις εξετάσεις ταχείας διάγνωσης σε σημεία παροχής υπηρεσιών υγείας, οπότε θα μειωθεί και ο κίνδυνος για περαιτέρω διασπορά της νόσου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!