Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: DW: Ο Μητσοτάκης και το σενάριο να πάει ο Στυλιανίδης για πρόεδρος της Κύπρου
[Tribune]: DW: Ο Μητσοτάκης και το σενάριο να πάει ο Στυλιανίδης για πρόεδρος της Κύπρου

[Tribune]: DW: Ο Μητσοτάκης και το σενάριο να πάει ο Στυλιανίδης για πρόεδρος της Κύπρου

Ο Κύπριος πρόεδρος ενημερώθηκε χθες για την επικείμενη υπουργοποιήση του κ. Στυλιανίδη από τον ίδιο τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο Κύπριος Πρόεδρος κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σημείωσε ότι το θέμα αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του ιδίου και της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε και τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, καθώς ο Χρήστος Στυλιανίδης προέρχεται από το κόμμα της κυπριακής δεξιάς, αν και τηρεί αποστάσεις τόσο από το κόμμα αλλά και από την κυβέρνηση Αναστασιάδη.

Τέλος στα σενάρια για την Προεδρία;

Η υπουργοποίηση του Χρήστου Στυλιανίδη αναζωπύρωσε και την συζήτηση για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές της Κύπρου αφού το όνομα του νέου Υπουργού της κυβέρνησης Μητσοτάκη εμπλεκόταν σε όλες τις αναλύσεις αναφορικά με την εκλογική μάχη του 2023.

Σύμφωνα με τα σενάρια, ο τέως ευρωπαίος Επίτροπος προκρινόταν ως μια προσωπικότητα που θα μπορούσε να συγκεντρώσει τη στήριξη των κομμάτων που τάσσονται υπέρ της ομοσπονδιακής λύσης του Κυπριακού.

Ωστόσο, τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται από την συμμετοχή του κ. Στυλιανίδη σε μια κυβέρνηση της «δεξιάς», καθιστούν απίθανη τη στήριξη μιας ενδεχόμενης υποψηφιότητάς του από το ΑΚΕΛ, το κόμμα της Κυπριακής Αριστεράς.

Ο τρίτος Κύπριος υπουργός

Με αφορμή την υπουργοποίηση του Χρήστου Στυλιανίδη, κυπριακά ΜΜΕ ανατρέχουν στο παρελθόν σημειώνοντας πως ο νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδας είναι ο τρίτος Κύπριος που αναλαμβάνει πόστο σε Ελληνική Κυβέρνηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!