Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Δημοσκόπηση Pulse: 14 μονάδες μπροστά η Ν.Δ.
[Tribune]: Δημοσκόπηση Pulse: 14 μονάδες μπροστά η Ν.Δ.

[Tribune]: Δημοσκόπηση Pulse: 14 μονάδες μπροστά η Ν.Δ.

Στη δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ από την Pulse η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στις 14 μονάδες. Οι πολίτες απάντησαν για τον κορονοϊό, τα εμβόλια, τα ελληνοτουρκικά και την οικονομία.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τις 31 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου, σε δείγμα 1.304 ατόμων

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή στα έγκυρα τα ποσοστά έχουν ως εξής: Νέα Δημοκρατία 38,5%, ΣΥΡΙΖΑ 24,5%, ΚΙΝΑΛ 7%, ΚΚΕ 5,5%, Ελληνική Λύση 4%, ΜέΡΑ 25 3,5%, Έλληνες για την Πατρίδα 1%, άλλο κόμμα 7%, αναποφάσιστοι 9%.

Στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 43%, ο Αλέξης Τσίπρας το 25% και ο «κανένας» το 28%.

Ο φόβος για τις μεταλλάξεις και η άποψη για τα εμβόλια

Στο ερώτημα «πόσο σας ανησυχούν οι μεταλλάξεις», το 49% απάντησε πολύ ή αρκετά, το 22% μέτρια και το 19% λίγο ή ελάχιστα

Στην ερώτηση αν θα κάνουν το εμβόλιο του κορονοϊού (ερώτηση σε όσους έχουν ραντεβού) το 97% απάντησε σίγουρα ή μάλλον ναι, ενώ το 2% σίγουρα όχι.

Ενώ στην ίδια ερώτηση, αλλά σε όσους δεν έχουν ραντεβού οι απαντήσεις διαφέρουν: το 50% απάντησε σίγουρα ή μάλλον όχι, ενώ το 47% μάλλον ή σίγουρα ναι.

Ερώτηση υπήρξε για τα self test και πόσοι κάνουν κάθε εβδομάδα: το 34% απάντησε σίγουρα ναι, το 10% μάλλον ναι, το 16% μάλλον όχι, το 30% σίγουρα όχι και το 10% δεν γνωρίζω / δεν απαντώ

Ελληνοτουρκικά και Οικονομία

Στα ελληνοτουρκικά και στην ερώτηση αν θα διατηρηθεί η αποκλιμάκωση της έντασης από την πλευρά της Τουρκίας το 38% πιστεύει πως αυτό θα γίνει, σε αντίθεση με το 47% που θεωρεί ότι η Άγκυρα θα αλλάξει στάση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!