Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tribune]: Δημοσκόπηση: Ένα νέο σκληρό «λοκντάουν» θα προκαλέσει αντιδράσεις – Θυμός και οργή
[Tribune]: Δημοσκόπηση: Ένα νέο σκληρό «λοκντάουν» θα προκαλέσει αντιδράσεις – Θυμός και οργή

[Tribune]: Δημοσκόπηση: Ένα νέο σκληρό «λοκντάουν» θα προκαλέσει αντιδράσεις – Θυμός και οργή

Ένα ενδεχόμενο νέο σκληρό lockdown είναι πιθανόν να διακινδυνεύσει τη συσπείρωση των εμβολιασμένων και να προκαλέσει ισχυρές επιφυλάξεις και κοινωνικές αντιδράσεις, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ΚαπαResearch, με τίτλο Οι Έλληνες και το εμβόλιο κατά της Covid-19 «Crash test: Εμβολιασμένοι vs Ανεμβολίαστοι».

Σύμφωνα με αυτή οι εμβολιασμένοι είναι γενικότερα συσπειρωμένοι στην προσπάθεια που συντονίζουν οι αρμόδιοι φορείς και η κυβέρνηση, με μεγαλύτερο ή μικρότερο ενθουσιασμό.

Αντίθετα, για τους «αρνητές» του εμβολίου, ο αντιεμβολιασμός έχει χαρακτήρα ευρύτερης κοινωνικής στάσης και συμπεριφοράς και η κρίση της πανδημίας είναι περισσότερο οικονομική και όχι υγειονομική.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η κεντρική προσέγγιση των αρνητών βλέπει τη χώρα σε αδιέξοδο, κοινωνικό και οικονομικό.

Οι περισσότεροι πορεύονται με πυξίδα την οργή, με παντελή έλλειψη εμπιστοσύνης στους θεσμούς της ελληνικής πολιτείας, αδιαφορία για πολιτική έκφραση με την κλασική έννοια της καθολικής ψήφου, ενημέρωση από ανεπίσημες πηγές και άτυπα -μη θεσμικά- δίκτυα και, εσχάτως, καταφεύγουν σε ένα αίτημα εκλογών για ανατροπή του πολιτικού σκηνικού χωρίς όμως να υποδεικνύουν την εναλλακτική που θα προκύψει.

Σημειώνεται πως στα περισσότερα ερωτήματα της έρευνας, παρουσιάζονται οι απαντήσεις ανάμεσα σε όσους δηλώνουν ότι έχουν εμβολιαστεί (εμβολιασμένοι) και σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί (ανεμβολίαστοι).

Στο δείγμα της έρευνας το ποσοστό των εμβολιασμένων ανέρχεται στο 64% και των ανεμβολίαστων στο 33% (το υπόλοιπο 3% δεν απαντά), προσεγγίζοντας κατά πολύ την εικόνα διείσδυσης του εμβολιασμού όπως αυτή ανακοινώνεται από τις αρμόδιες Αρχές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!