Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Διακόπουλος: Δεν έχουμε κρίση στο Αιγαίο – Τι είπε για το μνημόνιο Άγκυρας-Τρίπολης
[Tribune]: Διακόπουλος: Δεν έχουμε κρίση στο Αιγαίο – Τι είπε για το μνημόνιο Άγκυρας-Τρίπολης

[Tribune]: Διακόπουλος: Δεν έχουμε κρίση στο Αιγαίο – Τι είπε για το μνημόνιο Άγκυρας-Τρίπολης

«Αυτό που συμβαίνει είναι ότι έχει επικοινωνηθεί από πλευράς μας πως δεν θα γίνει αποδεκτή οποιαδήποτε ενέργεια που θα παραβιάζει κυριαρχικά μας δικαιώματα στο πλαίσιο του τουρκολιβυκού μνημονίου», δήλωσε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Πρωθυπουργού, Αλέξανδρος Διακόπουλος .

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο κ. Διακόπουλος σημείωσε πως εάν αυτό συμβεί, όπως οι Τούρκοι λένε, θα φέρει μια πολύ «καυτή πατάτα» και μια αστάθεια σε μία περιοχή ευαίσθητη και για το ΝΑΤΟ και για την ΕΕ.

Ο κ. Διακόπουλος πρόσθεσε ότι «επερχόμενης και της γερμανικής προεδρίας έχουν ενεργοποιηθεί για να δουν πώς μπορεί η κατάσταση να εξομαλυνθεί.

Η Ελλάδα έδωσε με σαφήνεια δύο μηνύματα: Ότι επ’ ουδενί δεν θα δεχθεί παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων και ότι οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας περνάνε από το φίλτρο των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Εφόσον τα μηνύματα περάσανε σωστά, ενεργοποιήθηκαν η γερμανική προεδρία και οι υπηρεσίες του κ. Μπορέλ».

Επεσήμανε ακόμα ότι απέχουμε πολύ από διαπραγματεύσεις γιατί είναι «πολύ προχωρημένο σχέδιο.

Αυτό που γίνεται είναι το επίπεδο πρωτοβουλιών στο οποίο αναφέρθηκα, αλλά και να επιμείνουμε ότι αυτό που θέλουμε είναι να παραμένουν ανοικτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας.

Το Κυπριακό είναι σαφώς και ευρώ-τουρκικό και είναι φυσικό να συμπεριλαμβάνει ο κ . Μπορέλ το Κυπριακό στις συζητήσεις του με την Τουρκία».

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας τόνισε ότι είναι σαφές πως η πολιτική της Τουρκίας στη Αν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!