Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Δένδιας και Πάιατ συζήτησαν τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατ. Μεσόγειο και την περιοχή
[Tribune]: Δένδιας και Πάιατ συζήτησαν τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατ. Μεσόγειο και την περιοχή

[Tribune]: Δένδιας και Πάιατ συζήτησαν τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατ. Μεσόγειο και την περιοχή

Εξαιρετικά σημαντική συνάντηση είχαν ο Νίκος Δένδιας και ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, στο υπουργείο Εξωτερικών τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Έλληνα ΥΠΕΞ στο Twitter, «με τον Πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ… (…) Συζητήσαμε για τις άριστες σχέσεις και τη διαρκώς ενισχυόμενη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Ηνωμένων Πολιτειών και τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή».

Η συνάντηση έγινε στον απόηχο των επετειακών μηνυμάτων για την 25η Μαρτίου και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του προέδρου Μπάιντεν και του υπουργού Εξωτερικών Μπλίνκεν , στα οποία επιβεβαιώθηκε ο ηγετικός ρόλος της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή, της τηλεφωνικής συνομιλίας του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρόεδρο Μπάιντεν , στην οποία έγινε πολύ σαφές ότι θα υπάρχει στενός συντονισμός Αθήνας – Ουάσιγκτον σε θέματα ενεργειακής ασφάλειας, Ρωσίας, Κίνας και Δυτικών Βαλκανίων και εν όψει της επικείμενης συνάντησης «3+1» στην Αθήνα, δηλαδή του σχήματος Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και Ηνωμένων Πολιτειών, στο οποίο την αμερικανική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Άντονι Μπλίνκεν.

Σημειώνεται ότι στην «3+1» του Μαρτίου 2019 , η κοινή δήλωση Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και ΗΠΑ έχει ισχύ αμυντικού συμφώνου. Σε αυτή τονίζεται πως οι τέσσερις χώρες θα αμυνθούν από κοινού σε οποιαδήποτε εξωτερική κακόβουλη επιρροή στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή: «Οι ηγέτες συμφώνησαν να αυξήσουν τη συνεργασία, να υποστηρίξουν την ενεργειακή ανεξαρτησία και ασφάλεια και να αντισταθούν σε εξωτερικές κακόβουλες επιρροές στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή».

Αφοσιωμένος υποστηρικτής της «3+1» είναι ο Νίκος Δένδιας, όπως κατέστη σαφές στη συνάντησή του με τον Μάικ Πομπέο τον Σεπτέμβριο του 2020 .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!