Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Δένδιας: Εθνικός στόχος μια οικουμενική Ελλάδα – «Να ξεφύγουμε από ένα βαλκανικό τουρκο-κεντρικό επαρχιωτισμό»
[Tribune]: Δένδιας: Εθνικός στόχος μια οικουμενική Ελλάδα – «Να ξεφύγουμε από ένα βαλκανικό τουρκο-κεντρικό επαρχιωτισμό»

[Tribune]: Δένδιας: Εθνικός στόχος μια οικουμενική Ελλάδα – «Να ξεφύγουμε από ένα βαλκανικό τουρκο-κεντρικό επαρχιωτισμό»

«Η Ελλάδα οφείλει να ξεφύγει από το στερεότυπο ενός Βαλκανικού τουρκο-κεντρικού επαρχιωτισμού στην Εξωτερική της Πολιτική», αναφέρει με έμφαση ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε δήλωσή του μετά το πέρας των επαφών του στην 76η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Σκοπός των συναντήσεών του στον ΟΗΕ, όπως τόνισε, ήταν «να ανοίξουμε και νέους διαύλους επικοινωνίας» με χώρες που έχουν ρόλο στα διεθνή δρώμενα, τόσο στο Συμβούλιο Ασφαλείας, όσο και γενικά στο παγκόσμιο στερέωμα.

Η Ελλάδα, επισημαίνει ο υπουργός Εξωτερικών, έχει θέσει υποψηφιότητα για εκλογή ως μη μόνιμο μέλος στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την περίοδο 2025-26 και όλες αυτές οι επαφές ήταν προσπάθεια να υποστηριχθεί η υποψηφιότητά μας.

«Είναι πολύ σημαντικό η φωνή της πατρίδας μας να ακούγεται στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», λέει ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

Και για αυτό η Ελλάδα οφείλει «να ανοίξει τους ορίζοντες της».

Εξηγώντας τον εθνικό στόχο για μία οικουμενική Ελλάδα ο Νίκος Δένδιας κατέληξε:

«Πρέπει να ανοίξουμε τα φτερά μας στην νέα πραγματικότητα».

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση – εθνική γραμμή του υπουργού Εξωτερικών:

«Την περασμένη εβδομάδα μετέβην στην Νέα Υόρκη για τις ανάγκες της 76ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

»Κατά την παραμονή μου εκεί, συνόδευσα τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στις επαφές του με ομολόγους άλλων χωρών, καθώς και στη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!