Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Covid-19: Πάνω από 1.000 κρούσματα για τρίτη ημέρα στη «χαλαρή» Σουηδία
[Tribune]: Covid-19: Πάνω από 1.000 κρούσματα για τρίτη ημέρα στη «χαλαρή» Σουηδία

[Tribune]: Covid-19: Πάνω από 1.000 κρούσματα για τρίτη ημέρα στη «χαλαρή» Σουηδία

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα η Σουηδία κατέγραψε πάνω από 1.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, ο οργανισμός δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε μέσα σε 24 ώρες ακόμη 1.056 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 77 θανάτους για την Παρασκευή.

Συνολικά η χώρα έχει καταγράψει 42.939 κρούσματα κορψνοϊού και 4.639 θανάτους.

Ο επικεφαλής επιδημιολόγος Άντερς Τέγκνελ, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη ότι η αύξηση στα κρούσματα παρατηρήθηκαν κυρίως στη Δυτική Σουηδία και σε άτομα νεότερης ηλικίας.

Η Σουηδία έχει επικριθεί έντονα για την χαλαρή πολιτική που ακολουθεί από την αρχή της πανδημίας αφού παραμένουν ανοιχτά καφετέριες, εστιατόρια, γυμναστήρια παρά το γεγονός πως ο αριθμός των κρουσμάτων και των νεκρών είναι ιδιαίτερα μεγάλος.

Οι σκεπτικιστές του lockdown που θεωρούσαν τα μέτρα που έλαβαν οι υπόλοιπες χώρες υπερβολικά, χαιρέτισαν την απόφαση αυτή της κυβέρνησης.

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα η κριτική που ασκείται κατά της σουηδικής κυβέρνησης για τους κακούς χειρισμούς της εν μέσω της πανδημίας, ολοένα και αυξάνεται, μιας και η χώρα έχει καταγράψει τους περισσότερους θανάτους από κορωνοϊό σε σχέση με τη Δανία και τη Νορβηγία.

Η Σουηδία, έχει ξεπεράσει σε νεκρούς την Γαλλία, ωστόσο είναι αρκετά πίσω από τη Βρετανία, την Ιταλία, την Ισπανία και το Βέλγιο, χώρες δηλαδή που επέβαλλαν lockdown.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!