Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Χρυσοχοΐδης: Η Λέσβος θα έχει αδειάσει από πρόσφυγες μέχρι το Πάσχα
[Tribune]: Χρυσοχοΐδης: Η Λέσβος θα έχει αδειάσει από πρόσφυγες μέχρι το Πάσχα

[Tribune]: Χρυσοχοΐδης: Η Λέσβος θα έχει αδειάσει από πρόσφυγες μέχρι το Πάσχα

Μέχρι το Πάσχα θα φύγουν από τη Λέσβο όλοι οι μετανάστες, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στον Guardian.

«Θα φύγουν όλοι. Από τους σχεδόν 12.000 πρόσφυγες που είναι εδώ αυτή τη στιγμή, προβλέπω ότι 6.000 θα μεταφερθούν στην ηπειρωτική χώρα έως τα Χριστούγεννα και οι υπόλοιποι ως το Πάσχα…

»Το 70% των αιτούντων άσυλο στη Λέσβο είναι Αφγανοί που θα λάβουν καθεστώς πρόσφυγα και ταξιδιωτικά έγγραφα».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης χαιρέτισε την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να υποδεχθεί πάνω από 1.500 ανθρώπους από τη Μόρια και τόνισε ότι είναι κρίσιμο οι πρόσφυγες της Μόριας να μεταφερθούν στον νέο προσωρινό καταυλισμό.

«Υπάρχουν ομάδες Αφγανών, και φοβάμαι ακόμα και κάποιοι οργανισμοί ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που ενθαρρύνουν χιλιάδες ανθρώπους να μην πάνε.

»Είναι αδιαπραγμάτευτο. Θα φύγουν από το νησί, αλλά πρέπει να πάνε μέσω αυτής της νέας δομής και να πάρουν πρώτα τα απαιτούμενα νομικά έγγραφα» είπε.

Συνολικά 1.200 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εισέλθει στη νέα δομή του Καρά Τεπέ, από το Σαββάτο το μεσημέρι, όταν άρχισε να λειτουργεί.

Υπενθυμίζεται ότι η είσοδος στη νέα δομή προϋποθέτει την εξέταση για κορωνοϊό.

Η εθνική οδός Μυτιλήνης – Θερμής από το ύψος της βόρειας εισόδου της πόλης μέχρι τη νέα δομή παραμένει κλειστή για όγδοη μέρα από χιλιάδες πυρόπληκτους φυγάδες του καταυλισμού της Μόριας, οι οποίοι ζουν στον δρόμο και στα γύρω κτήματα και τους αύλειους χώρους επιχειρήσεων που παραμένουν κλειστές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!