Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Χουλουσί Ακάρ: Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει FIR Αθηνών, χωρικά ύδατα, ΑΟΖ, τίποτα – Θέλουν το Αιγαίο και το λένε
[Tribune]: Χουλουσί Ακάρ: Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει FIR Αθηνών, χωρικά ύδατα, ΑΟΖ, τίποτα – Θέλουν το Αιγαίο και το λένε

[Tribune]: Χουλουσί Ακάρ: Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει FIR Αθηνών, χωρικά ύδατα, ΑΟΖ, τίποτα – Θέλουν το Αιγαίο και το λένε

Κλιμάκωση στις σχέσεις με την Ελλάδα από τον Χουλουσί Ακάρ. Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας εξέφρασε ανοιχτά τον τουρκικό επεκτατισμό στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας σε εκδήλωση για «Τη Θάλασσα των Νήσων» (σ.σ. όπως επιχειρούν να μετονομάσουν τοι Τούρκοι το Αιγαίο) στη Σμύρνη επεσήμανε ότι η Τουρκία έχει κάποια προβλήματα με τον γείτονα και σύμμαχο του ΝΑΤΟ, την Ελλάδα.

«Βιώνουμε μία αντιπαράθεση με την Ελλάδα για την υφαλοκρηπίδα, το πλάτος των χωρικών υδάτων, τον εναέριο χώρο, τη γραμμή FIR, την περιοχή έρευνας και διάσωσης, την παραβίαση του αποστρατικοποιημένου καθεστώτος των νησιών, την κυριαρχία νησιών και βραχονησίδων, των οποίων η κυριαρχία δεν έχει μεταβιβαστεί προς την Ελλάδα βάσει συμφωνιών και προβλήματα, που αγνοούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας και της “ΤΔΒΚ” (σ.σ. τουρκικό ψευδοκράτος), προκλητικές απόπειρες εξοπλισμού και άλλες προκλητικές δραστηριότητες και πρακτικές που περιορίζουν τα δικαιώματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, καθώς και υποστήριξη σε τρομοκρατικές οργανώσεις (σ.σ. μάλλον εννοεί τους Κούρδους).

»Σε αυτές τις διαφορές προστίθενται επίσης και προβλήματα που προκύπτουν από την παράτυπη μετανάστευση και τη δράση της FRONTEX», υποστήριξε.

Χουλουσί Ακάρ: Η Ελλάδα συνεχίζει την εμμονή να εξοπλιστεί

«Κανένα σχέδιο δεν έχει πιθανότητα να υλοποιηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο από τη στιγμή που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία και τον τουρκικό λαό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!