Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: «Χαστούκι» Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Ερντογάν: Να αποσυρθεί η απόφαση της Τουρκίας για τα Βαρώσια
[Tribune]: «Χαστούκι» Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Ερντογάν: Να αποσυρθεί η απόφαση της Τουρκίας για τα Βαρώσια

[Tribune]: «Χαστούκι» Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Ερντογάν: Να αποσυρθεί η απόφαση της Τουρκίας για τα Βαρώσια

Προκλητική και αντιπαραγωγική χαρακτηρίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την απόφαση της Τουρκίας να ανοίξει την παραλία των Βαρωσίων, Αμμόχωστος, και ζητά την ανάκληση της.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν βαθιά για τη μονομερή απόφαση να ανοίξει εκ νέου τα Βαρώσια και ζητούν την ανάκληση αυτής της απόφασης.

»To άνοιγμα των Βαρωσίων είναι ασυμβίβαστο με τις αποφάσεις 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, είναι προκλητικό και αντιπαραγωγικό για την επανάληψη των συνομιλιών για διευθέτηση», δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απαντώντας σε ερώτηση του ΑΝΤ1 για τις κινήσεις της τουρκικής πλευράς.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τις προσπάθειες για την αποκλιμάκωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και συνεχίζουν να απαιτούν διάλογο και σεβασμό του διεθνούς δικαίου.

»Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να υποστηρίζουν έναν ολοκληρωμένο διακανονισμό για την επανένωση του νησιού ως διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, η οποία θα ωφελήσει όλους τους Κύπριους, καθώς και την ευρύτερη περιοχή», συμπλήρωσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!