Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Χαρίτσης: Ο κ. Μητσοτάκης εξαπατά συνειδητά τη μεσαία τάξη
[Tribune]: Χαρίτσης: Ο κ. Μητσοτάκης εξαπατά συνειδητά τη μεσαία τάξη

[Tribune]: Χαρίτσης: Ο κ. Μητσοτάκης εξαπατά συνειδητά τη μεσαία τάξη

«Ο κ. Μητσοτάκης στην ΔΕΘ παρουσίασε μία εικονική πραγματικότητα» δηλώνει ο βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «Newsique.gr», επισημαίνοντας ότι «δεν ακούσαμε τίποτα για την πορεία της πανδημίας, το μέλλον των σχολείων, τα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας» ενώ «η, στα όρια του αστείου, πρόταση για τα δωρεάν data και η παράταση ορισμένων μέτρων της προηγούμενης περιόδου υπογραμμίζουν την τεράστια απόσταση της κυβέρνησης από τις αγωνίες της κοινωνίας».

«Από την προεκλογική παραπλάνηση έχουμε φτάσει στην συνειδητή πλέον εξαπάτηση της μεσαίας τάξης» σημειώνει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς «αντί να εκμεταλλευτεί τις πρωτοφανείς δημοσιονομικές δυνατότητες – ρύθμιση δημόσιου χρέους από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και άρση των δημοσιονομικών περιορισμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση – για γενναία στήριξη των μεσαίων και ασθενέστερων στρωμάτων, ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να ευνοήσει τα μεγάλα εισοδήματα και λίγους ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους».

«Από την περασμένη άνοιξη, παραγωγικοί φορείς και καταναλωτικές ενώσεις είχαν προειδοποιήσει ότι έρχεται έκρηξη της ακρίβειας, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε έγκαιρα δέσμη άμεσων μέτρων για την ανάσχεση της» συνεχίζει ο Αλ. Χαρίτσης, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση αδιαφόρησε και αυτό πληρώνουμε αυτή τη στιγμή».

Παράλληλα, κάνει λόγο για «προκλητικές θριαμβολογίες σε μια δύσκολη συγκυρία», ξεκαθαρίζοντας ότι «η όποια ονομαστική ανάπτυξη -που είναι λογικό να υπάρχει μετά από την βαθιά κρίση- θα είναι συμπεριληπτική και κοινωνικά προσανατολισμένη και όχι να «εξυπηρετήσει ήδη κατεστημένα και ισχυρά συμφέροντα».

«Είμαστε σε μια εποχή αναζήτησης ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου» τονίζει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!