Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Ο Χαρδαλιάς διαψεύδει τον Μητσοτάκη: Δεν θα κάνουμε 8.000 εμβολιασμούς την ημέρα αλλά 17.500
[Tribune]: Ο Χαρδαλιάς διαψεύδει τον Μητσοτάκη: Δεν θα κάνουμε 8.000 εμβολιασμούς την ημέρα αλλά 17.500

[Tribune]: Ο Χαρδαλιάς διαψεύδει τον Μητσοτάκη: Δεν θα κάνουμε 8.000 εμβολιασμούς την ημέρα αλλά 17.500

Να ωραιοποιήσει την κακή κατάσταση της χώρας σε ότι αφορά τους εμβολιασμούς επιχείρησε ο Νίκος Χαρδαλιάς, αλλά λόγω υπερβάλλοντος ζήλου μάλλον την πάτησε γιατί διέψευσε τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παίρνοντας θέση στη δημόσια συζήτηση που έχει ανοίξει για τον πολύ μικρό αριθμό εμβολιασμών στην Ελλάδα, ο κ. Χαρδαλιάς, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στα social media, ναι μεν παραδέχτηκε ότι στην Ελλάδα έχει εμβολιαστεί μόλις το 0,33% του πληθυσμού, αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία ότι σύντομα θα γίνονται 17.500 εμβολιασμοί την ημέρα και όχι 8.000 που είχε πει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Η ανάρτηση του κ. Χαρδαλιά για τα εμβόλια:

«Ορισμένες διευκρινίσεις που ίσως φανούν χρήσιμες σε όσους αγωνιούν για το εθνικό εμβολιαστικό σχέδιο και τις δυνατότητες εμβολιασμού του ελληνικού κράτους:

1) έως χθες 8.1.2021, 13 ημέρες από την έναρξη των εμβολιασμών, και σύμφωνα με το our world in data, η Ελλάδα είχε εμβολιάσει το 0,33% (34.787 εμβόλια) του πληθυσμού της όταν ο παγκόσμιος μέσος όρος εμβολίων είναι στο 0.23%. Υπάρχουν μόλις 7 χώρες παγκοσμίως που έχουν ξεπεράσει το 1%, εκ των οποίων μόνο η Δανία (1,76%) ανήκει στην ΕΕ.

2) στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχει συνάψει η ΕΕ με τις παραγωγούς εταιρίες των εμβολίων που έχουν αδειοδοτηθεί έως τώρα (Pfizer και Moderna) -και της σχετικής κλείδας που ορίζει τις εθνικές κατανομές σε κάθε κράτος μέλος-, έχουν προγραμματιστεί να παραδοθούν για τον Ιανουάριο συνολικά 424.624 δόσεις δλδ 212.312 εμβόλια. Ο αριθμός αυτός διατίθεται σύμφωνα με τις υποδείξεις της εθνικής επιτροπής εμβολιασμού στο υγειονομικό προσωπικό δημοσίων-ιδιωτικών νοσοκομείων και σε ιδιωτίες γιατρούς, σε φιλοξενούμενους και εργαζόμενους σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων και χρονίως πασχόντων και σε ηλικιωμένους άνω των 85 ετών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!