Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tribune]: Αρμένιοι της Ελλάδας και Έλληνες διαδήλωσαν την αλληλεγγύη τους στον λαό του Αρτσάχ
[Tribune]: Αρμένιοι της Ελλάδας και Έλληνες διαδήλωσαν την αλληλεγγύη τους στον λαό του Αρτσάχ

[Tribune]: Αρμένιοι της Ελλάδας και Έλληνες διαδήλωσαν την αλληλεγγύη τους στον λαό του Αρτσάχ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η συγκέντρωση που οργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή των Αρμενικών Οργανώσεων που δρουν στην Ελλάδα.

Αρμένιοι και Έλληνες συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Συντάγματος προκειμένου να εκφράσουν την στήριξη και την αλληλεγγύη τους στον αρμενικό λαό του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ) και της Αρμενίας, που από την περασμένη Κυριακή αντιμετωπίζει με ηρωισμό τις επιθέσεις και την προσπάθεια εισβολής του στρατού του Αζερμπαϊτζάν.

Η μαζική επίθεση του Αζερμπαϊτζάν, που βομβαρδίζει ανελέητα όλες αυτές τις ημέρες κατοικημένες περιοχές του Αρτσάχ αλλά και της Αρμενίας, με θύματα τον άμαχο πληθυσμό της περιοχής, συνεπικουρείται απροκάλυπτα από την Τουρκία.

Αζερμπαϊτζάν και Τουρκία αδιαφορούν στις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της Ομάδας Διαμεσολάβησης Μίνσκ του ΟΑΣΕ, αλλά και στις διεθνείς εκκλήσεις για την άμεση κατάπαυση του πυρός, και πλέον αποτελούν ορατή απειλή για την περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια, με επικίνδυνες συνέπειες για όλη την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή.

Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής των Αρμενικών Οργανώσεων Ελλάδας, ο κ. Σέρκο Κουγιουμτζιάν, ανέφερε τους λόγους της πρωτοβουλίας αυτής και καυτηρίασε την επιθετική και άκρως επικίνδυνη πολιτική του Αζερμπαϊτζάν, που προσπαθεί με την στρατιωτική ισχύ να επιβληθεί στον γηγενή αρμενικό πληθυσμό του Αρτσάχ.

Ζήτησε εκ μέρους της Ελλάδας την καταδίκη της παράνομης και απροκάλυπτης επιθετικότητας του τουρκο-αζερικού άξονα, τονίζοντας πως η διεθνής κοινότητα δεν πρέπει πλέον να επιδείξει καμία ανοχή στους αυτουργούς του εγκλήματος που συντελείται ενάντια στην Αρμενία και το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ο κ. Κουγιουμτζιάν τόνισε πως είναι επιβεβλημένη η άμεση και ουσιαστική παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΟΗΕ και του ΟΑΣΕ, στην κατεύθυνση αποτροπής των εγκλημάτων που διαπράττει κατά του αρμενικού λαού το στρατιωτικό πολιτικό καθεστώς του Αλίεφ, με την δηλωμένη σύμπραξη ενός νοσταλγού της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, που δεν μπορεί και δεν πρέπει να αναβιώσει, και κάλεσε την Ελληνική Κυβέρνηση να παραιτηθεί από την πολιτική των ίσων αποστάσεων και να πάρει σαφή θέση στο πλευρό της Αρμενίας και του Αρτσάχ, γιατί αυτή είναι και η επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!