Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Ο Αραβικός Σύνδεσμος ζητά να αποσυρθούν όλες οι ξένες δυνάμεις από τη Λιβύη
[Tribune]: Ο Αραβικός Σύνδεσμος ζητά να αποσυρθούν όλες οι ξένες δυνάμεις από τη Λιβύη

[Tribune]: Ο Αραβικός Σύνδεσμος ζητά να αποσυρθούν όλες οι ξένες δυνάμεις από τη Λιβύη

Να αποσυρθούν όλες οι ξένες δυνάμεις από την εμπόλεμη Λιβύη άμεσα και να αρχίσουν εκ νέου οι συνομιλίες με στόχο να τερματιστεί η σύρραξη στη χώρα ζήτησε ο Αραβικός Σύνδεσμος, μετά την έκτακτη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των χωρών – μελών του, μέσω βιντεοδιάσκεψης που ήταν αφιερωμένη στη Λιβύη και συγκλήθηκε κατόπιν αιτήματος της Αιγύπτου.

Συμμετείχαν αντιπρόσωποι 21 κυβερνήσεων αραβικών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της διεθνώς αναγνωρισμένης ισλαμιστικής Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας, παρότι αρχικά η Τρίπολη είχε απορρίψει την πρόσκληση του Καΐρου να πάρει μέρος.

Δυνάμεις πιστές στην ισλαμιστική κυβέρνηση πολεμούν εναντίον αυτών του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, του ισχυρού άνδρα της παράταξης των κοινοβουλευτικών.

Στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα μετά τη σύνοδο των ΥΠΕΞ, ο Αραβικός Σύνδεσμος σημείωσε ότι «απορρίπτει όλες τις ξένες παράνομες επεμβάσεις» στη Λιβύη και ζητεί «την απόσυρση όλων των ξένων δυνάμεων από την επικράτεια της Λιβύης και από τα χωρικά της ύδατα».

«Η στρατιωτική επιλογή δεν θα φέρει τη νίκη σε καμία πλευρά και η στρατιωτική δράση δεν θα φέρει την ειρήνη, ούτε θα αποκαταστήσει τη σταθερότητα στο λιβυκό έδαφος», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Άχμεντ Αμπούλ Γάιτ.

Ο μοναδικός τρόπος να επιλυθεί η κρίση στη Λιβύη, επέμεινε, είναι να υπάρξει πολιτική διευθέτηση μέσω διαπραγματεύσεων.

Απηύθυνε ταυτόχρονα έκκληση να κηρυχθεί εκεχειρία σε όλα τα μέτωπα, ειδικά στη Σύρτη, προκειμένου να διευκολυνθούν οι αντίπαλες πλευρές να ξαναρχίσουν συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Ωστόσο επέμεινε πως δεν θα στεριώσει καμία συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός εάν δεν αποσυρθούν οι μισθοφόροι και οι ξένοι τζιχαντιστές, δεν διαλυθούν οι παραστρατιωτικές ομάδες και αν δεν αποτραπεί η συνέχιση των ξένων στρατιωτικών επεμβάσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!