Σάββατο, 8 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Αραβικά ΜΜΕ: Τι συζήτησαν Δένδιας-Σούκρι για το τουρκικό ζήτημα
[Tribune]: Αραβικά ΜΜΕ: Τι συζήτησαν Δένδιας-Σούκρι για το τουρκικό ζήτημα

[Tribune]: Αραβικά ΜΜΕ: Τι συζήτησαν Δένδιας-Σούκρι για το τουρκικό ζήτημα

Η αραβόφωνη ιστοσελίδα TurkeyNow μεταδίδει, επικαλούμενη ως πηγή το δίκτυο Al-Arabiya , ότι Νίκος Δένδιας και Σάμεχ Σούκρι συμφώνησαν, κατά τη συνάντησή τους την Κυριακή στο Κάιρο, Ελλάδα και Αίγυπτος να συντονιστούν κατά την επόμενη περίοδο στο Τουρκικό Ζήτημα.

Αιγυπτιακές πηγές διαβεβαίωσαν, όπως μεταδίδει το Al-Arabiya, ότι οποιαδήποτε σχέση της Αιγύπτου με την Τουρκία δεν θα είναι σε βάρος της σχέσης της με την Ελλάδα.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών, σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, συμφώνησαν ότι η Τουρκία πρέπει να δεσμευτεί ότι θα σταματήσει τις προκλήσεις στην περιοχή, θα επιλύσει τα εκκρεμή ζητήματα με τις χώρες της περιοχής και ότι πρέπει να αποσύρει άμεσα τους μισθοφόρους και τις δυνάμεις της από τη Λιβύη.

Πηγές ανέφεραν ότι υπάρχει καταρχήν συμφωνία για την ανάγκη η Τουρκία να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της στην περιοχή και να σταματήσει κάθε πρόκληση ή κλιμάκωση.

Αίγυπτος και η Ελλάδα απορρίπτουν επίσης εντελώς την ύπαρξη ξένων ή τουρκικών στρατιωτικών βάσεων στη Λιβύη, σύμφωνα με το αραβικό δημοσίευμα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!