Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Αποστολάκης: Οι υπερεξουσίες Ερντογάν του επιτρέπουν να κάνει ό,τι επιθυμεί
[Tribune]: Αποστολάκης: Οι υπερεξουσίες Ερντογάν του επιτρέπουν να κάνει ό,τι επιθυμεί

[Tribune]: Αποστολάκης: Οι υπερεξουσίες Ερντογάν του επιτρέπουν να κάνει ό,τι επιθυμεί

«Η Τουρκία φαίνεται πως έχει διασχίσει το σταυροδρόμι και -δυστυχώς όχι για την Ελλάδα ή την Ευρώπη αλλά και για τον λαό της Τουρκίας- έχει επιλέξει μονοπάτι», υποστήριξε και ο πρώην υπουργός Άμυνας στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστολάκης στη θεματική ενότητα «Η Τουρκία σε σταυροδρόμι» του «Thessaloniki Summit 2020», που διοργάνωσε -διαδικτυακά φέτος- ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Η Τουρκία έχει πολλά περισσότερα να κερδίσει ακολουθώντας ένα διαφορετικό μονοπάτι και υπάρχει ακόμη χρόνος να το ακολουθήσει», πρόσθεσε, εξηγώντας πως «όσο μακριά κι αν έχεις προχωρήσει μπορείς πάντοτε να γυρίσεις πίσω και προτρέπω την Τουρκία να επιστρέψει για την ευημερία του λαού της».

Σχετικά με την ευρωτουρκικές σχέσεις ο κ. Αποστολάκης παρατήρησε πως «η Τουρκία παρά την επιθυμία να γίνει μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται ξεκάθαρα μακριά από τις θεμελιώδεις αξίες της ΕΕ, τις αξίες του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής», καθώς «η ελευθερία λόγου, η ελευθερία του Τύπου, η ελευθερία θρησκευτικών πεποιθήσεων δε γίνονται σεβαστές στην Τουρκία», ενώ «ο πρόεδρος Ερντογάν έχει συγκεντρώσει τόσες πολλές εξουσίες που του επιτρέπουν να κάνει ό,τι επιθυμεί», όμως «δεν μπορείς να έχεις πραγματική δημοκρατία χωρίς θεσμικά αντίβαρα και στην Τουρκία δεν υπάρχει αυτό αυτή τη στιγμή».

Ωστόσο, πρόσθεσε ο πρώην υπουργός, «υπάρχει χρόνος και η τουρκική κοινωνία είναι έτοιμη για την αλλαγή, ενώ κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει την γεωπολιτική σημασία της Τουρκίας τη θέση της στο σταυροδρόμι Ευρώπης, Ασίας και Μέσης Ανατολής».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!