Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Αποστολάκης: Ο Ερντογάν δείχνει αδύναμος – Ο χρόνος τον πιέζει
[Tribune]: Αποστολάκης: Ο Ερντογάν δείχνει αδύναμος – Ο χρόνος τον πιέζει

[Tribune]: Αποστολάκης: Ο Ερντογάν δείχνει αδύναμος – Ο χρόνος τον πιέζει

Τη διαπίστωση πως υπάρχει μια αλλαγή στο πώς διαχειρίζεται η Τουρκία τα θέματα ειδικά της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου σε σχέση με τον προηγούμενο καιρό, έκανε ο πρώην υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης σε διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, σε συνεργασία με τον Κύκλο Ιδεών, παρουσία και των Ευάγγελου Βενιζέλου και Ντόρας Μπακογιάννη.

Ειδικότερα, επισήμανε πως παλαιότερα τον προεξέχοντα ρόλο είχε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, με την τουρκική διπλωματία να κάνει τις κινήσεις και να ασκεί τις πιέσεις, με λιγότερο βάρος στη στρατικοποίηση των προβλημάτων.

Σήμερα, συνέχισε, με δεδομένο ότι υπάρχει μια αντιπαράθεση σε λανθάνουσα μορφή μεταξύ των Τούρκων υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας, ο οποίος φαίνεται ότι έχει κερδίσει έδαφος, η στρατικοποίηση του προβλήματος και η αμεσότητα που έχουν όλες αυτές οι παρεμβάσεις έχουν μεγαλύτερο αποτέλεσμα, ή τουλάχιστον αμεσότερο, στις επιδιώξεις της στρατηγικής της Τουρκίας, οι οποίες δεν αλλάζουν.

«Δεν κάνει πίσω σε τίποτα από αυτά που διεκδικεί» παρατήρησε περαιτέρω ο κ. Αποστολάκης και εκτίμησε πως γι’ αυτό τον λόγο έχουν ενταθεί πάρα πολύ οι παραβιάσεις και ότι η ισχύς του στρατού της Τουρκίας έχει αρχίσει να προβάλλεται περισσότερο και σε αυτή την περιοχή.

Αναφερόμενος στον Έβρο, είπε πως υπήρξε μια σοβαρή επιτυχία της Ελλάδας και μια σοβαρή και μετρήσιμη ήττα της Τουρκίας και εκτίμησε ότι η γειτονική χώρα θα συνεχίζει να πιέζει στην περιοχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!