Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Τι αποκάλυψε γιατρός της Βουχάν για τον κορωνοϊό
[Tribune]: Τι αποκάλυψε γιατρός της Βουχάν για τον κορωνοϊό

[Tribune]: Τι αποκάλυψε γιατρός της Βουχάν για τον κορωνοϊό

Η «ομερτά» που κυρίευσε τη Βουχάν, κατά το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης, δεν έχει σταματήσει να απασχολεί το προσκήνιο.

Οι έρευνες που διεξάγονται αυτήν την περίοδο έρχονται να επιβεβαιώσουν εκείνο που πολλοί γνώριζαν ενώ άλλοι το υποπτεύονταν: ότι οι κινεζικές αρχές επέδειξαν σε «εγκληματικό» βαθμό αργά αντανακλαστικά ως προς την αναφορά του προβλήματος.

Έξω από το κάδρο των επικρίσεων δεν μένει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, που σύμφωνα με έκθεση εμπειρογνωμόνων για την προέλευση του ιού, άργησε να ενεργοποιήσει τον συναγερμό και να χαρακτηρίσει τη νόσο Covid-19 πανδημία.

Ο θόρυβος που ακολούθησε τη σιωπή της περασμένης χρονιάς συνεχίζεται, ενώ ο κορωνοϊός σαρώνει ολόκληρο τον πλανήτη.

Όπως αποκαλύπτεται σε ειδικό ντοκιμαντέρ του BBC, καρδιολόγος της Βουχάν, από όπου άρχισε να διασπείρεται ο ιός, αποκάλυψε ότι οι κινεζικές αρχές τού επέβαλαν τον «νόμο» της σιγής.

Εβδομάδες προτού το Πεκίνο παραδεχτεί ότι βρίσκεται υπό την «ομηρία» του κορωνοϊού, ο γιατρός, διαπιστώνοντας το μέγεθος του προβλήματος στο νοσοκομείο όπου εργαζόταν, μίλησε για έναν ιδιαίτερα μεταδοτικό ιό.

Όλα συνέβησαν στις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου, οπότε οι κινεζικές αρχές απαγόρευαν στους γιατρούς να κοινοποιούν πληροφορίες σχετικές με τον ιό.

Η κατάθεση του γιατρού, που προκαλεί αίσθηση, έγινε γνωστή μέσα από ντοκιμαντέρ του BBC που εστιάζει στις 54 ημέρες ανάμεσα στο πρώτο καταγεγραμμένο κρούσμα κορωνοϊού και στην επιβολή lockdown στη Βουχάν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!