Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Αποχαιρετισμός Πομπέο: «Χαιρετίζω το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή»
[Tribune]: Αποχαιρετισμός Πομπέο: «Χαιρετίζω το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή»

[Tribune]: Αποχαιρετισμός Πομπέο: «Χαιρετίζω το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή»

Τον ρόλο της Ελλάδας ως «πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή» επανέλαβε σε ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος Μάικ Πομπέο σε ανάρτησή του στο Twitter, επισημαίνοντας παράλληλα τη σημαντική πρόοδο που έχουν καταγράψει οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις συγκριτικά με την περσινή επίσκεψή του.

«Αναχωρώ από την Ελλάδα σήμερα, ικανοποιημένος από την εξαιρετική πρόοδο που έχουμε σημειώσει στις σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας από την επίσκεψή μου πέρυσι.

»Χαιρετίζω το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή» αναφέρει ο κ. Πομπέο ο οποίος επισκέπτεται σήμερα τη Ρώμη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, κατά την επίσκεψή του στα Χανιά, καικατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Πομπέο στήριξε τις πρωτοβουλίες για τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο εκφράζοντας την ελπίδα να καρποφορήσουν οι διερευνητικές επαφές που ξεκινούν μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Μιλώντας επίσης στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο Αμερικανός υπουργός αποδοκίμασε τη χρήση απειλών και μονομερών ενεργειών ως μέσον επίλυσης των διαφορών μεταξύ κρατών.

Να σημειωθεί ότι από τα Χανιά ο κ. Πομπέο τόνισε πρόκειται για την πρώτη φορά που ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ επισκέπτεται δύο φορές σε τόσο σύντομο χρόνο στην Ελλάδα, γεγονός που καλλιέργησε ενόχληση στην τουρκική πλευρά.

«Δεν βοηθούν την περιφερειακή ειρήνη η επίσκεψη στην Κυπριακή Δημοκρατία και μετά η επίσκεψη και στην Ελλάδα καθώς και οι δηλώσεις υποστήριξης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!