Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Απαισιόδοξος ο Πέτσας: «Ψαλιδίζονται» οι προσδοκίες στον τουρισμό
[Tribune]: Απαισιόδοξος ο Πέτσας: «Ψαλιδίζονται» οι προσδοκίες στον τουρισμό

[Tribune]: Απαισιόδοξος ο Πέτσας: «Ψαλιδίζονται» οι προσδοκίες στον τουρισμό

Iδιαίτερα επιφυλακτικός για την πορεία του τουρισμού στην Ελλάδα το φετινό καλοκαιρί εξαιτίας της πανδημιας του κορωνοϊού, εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, την Τρίτη το βράδυ.

«Δυστυχώς οι επιδημιολογικοί κύκλοι δεν είναι ακόμη τόσο συγχρονισμένοι όσο θα θέλαμε. Άρα αυτό περιορίζει τον κύκλο των ανθρώπων που θα δεχθούμε -με ένα σαφές οικονομικό αντίκτυπο- αλλά ταυτόχρονα και τον κίνδυνο διασποράς του ιού στη χώρα μας από εισαγόμενα κρούσματα. Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα επικαιροποιούμε τη λίστα κάθε δεκαπέντε ημέρες.

Επειδή, όμως, πράγματι φαίνεται να ψαλιδίζονται λίγο οι προσδοκίες, εμείς είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε -όπως είπε ο Πρωθυπουργός και σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο- περισσότερο την οικονομία και τον κόσμο της εργασίας.», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου σχετικα με την τουριστική αγορά στη χώρα μας .

Όσον αφορά στην επικείμενη άφιξη των πρώτων γκρουπ τουριστών από τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους υπηκόους των Τρίτων χωρών για τους οποίους η ΕΕ ανοίγει τα σύνορα από 1η Ιουλίου, ο κ. Πέτρας είπε:

«Μετά από πολλές συζητήσεις πολλών ημερών καταλήξαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε μία κοινή συμφωνία η οποία περιορίζει τις προσδοκίες που υπήρχαν κάποιες ημέρες πριν.

Έχουμε μία λίστα χωρών από τις οποίες θα υποδεχόμαστε επισκέπτες στην οποία υπάρχουν αρκετοί περιορισμοί, τόσο για τα χερσαία σύνορα, όσο και για τις πτήσεις από χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Σουηδία».

Όσον αφορά στους κρίσιμους τομείς της αγοράς, απασχόλησης και των επιχειρησέων, οι οποίοι πέρα από τον τουρισμό έχουν υποστεί μεγάλη ζημι τους τέσσερις τελευταίους μήνες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι η Κυβέρνηση θα σταθεί σύμμαχος όλων όσοι «επλήγησαν από την πανδημία.

«Η κάμψη στον τουρισμό θα έχει ως αποτέλεσμα την μείωση εισοδημάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!