Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Τι απάντησε ο Μητσοτάκης στον Τσίπρα για τα εθνικά θέματα
[Tribune]: Τι απάντησε ο Μητσοτάκης στον Τσίπρα για τα εθνικά θέματα

[Tribune]: Τι απάντησε ο Μητσοτάκης στον Τσίπρα για τα εθνικά θέματα

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα εθνικά θέματα στο τελευταίο σκέλος της ομιλίας του τονίζοντας ότι είναι αναφαίρετο μονομερές δικαίωμα της χώρας η επέκταση στα 12 μίλια.

«Πρώτη η ΝΔ το άσκησε ξεκινώντας από το Ιόνιο.

»Υποχρέωση της χώρας είναι να υπερασπίζεται την κυριαρχία της, η οποία εκτείνεται στη θάλασσα στα 6 μίλια και στον εναέριο χώρο στα δέκα» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.

«Γνωρίζετε ότι και επί ημερών σας υπήρχαν ουκ ολίγες navtex που έγιναν μεταξύ 6-12 μιλίων. Να είστε πιο προσεκτικός».

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα οι ένοπλες δυνάμεις, και έδωσε έμφαση στο εξοπλιστικό πρόγραμμα.

«Πήραμε την απόφαση να δρομολογήσουμε ένα τολμηρό αλλά λελογισμένο εντός των αντοχών της οικονομίας εξοπλιστικό πρόγραμμα» είπε και αναφέρθηκε σε αντικατάσταση των παλαιών Μιράζ 2000 με 18 Ραφάλ, αναβάθμιση 4 φρεγατών Μεκο και αγορά 4 άλλων φρεγατών.

Προανήγγειλε επίσης προσλήψεις 15 χιλιάδων στελεχών στις Ένοπλες Δυνάμεις με δεξιότητες που απαντούν στις τεχνολογικές προκλήσεις της εποχής, εντός της επόμενης πενταετίας.

Αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα είπε ότι αυτή εμφανίστηκε πριν την πανδημία, και η πρώτη φάση κορυφώθηκε με την εισβολή μεταναστών που απέκρουσε με αποφασιστικότητα η κυβέρνηση, η αστυνομία και οι ένοπλες δυνάμεις.

«Στην ευρύτερη παραβατικότητα της Άγκυρας απαντάμε με νομιμότητα και προστασία των δικαιωμάτων μας σε κάθε σημείο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!