Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Τι απαντά ο Σκέρτσος στην κριτική ότι η κυβέρνηση διχάζει την κοινωνία με την τελευταία δέσμη μέτρων
[Tribune]: Τι απαντά ο Σκέρτσος στην κριτική ότι η κυβέρνηση διχάζει την κοινωνία με την τελευταία δέσμη μέτρων

[Tribune]: Τι απαντά ο Σκέρτσος στην κριτική ότι η κυβέρνηση διχάζει την κοινωνία με την τελευταία δέσμη μέτρων

Απαντήσεις στις αιτιάσεις πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης ότι διχάζει το κοινωνικό σύνολο με την τελευταία δέσμη μέτρων, ειδικότερα με το διαχωρισμό των χώρων διασκέδασης σε αμιγείς και μεικτούς, δίνει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, που καλεί εν τέλει, να εμβολιαστούν «όσοι ακόμη το σκέφτονται το συντομότερο δυνατόν».

Εξάλλου, επισημαίνει, «είναι ώρα και οι επιχειρήσεις να δείξουν το δρόμο της ευθύνης, δηλαδή του εμβολιασμού, προς τους πελάτες και τους εργαζόμενους τους».

Και την ίδια στιγμή, «συμβίωση με τον ιό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις λειτουργούν με υγειονομικά μέτρα.

»Και σε αυτά περιλαμβάνεται η τακτική διάγνωση για τους μη εμβολιασμένους», υπογραμμίζει επίσης.

Αναλυτικά, «κάποιοι ψάχνουν εναγωνίως να βρουν νέους “διχασμούς” εκεί που δεν υπάρχουν (κι όταν δεν τους βρίσκουν τους δημιουργούν οι ίδιοι ίσως γιατί τρέφονται μόνο από αυτούς)», σημειώνει εισαγωγικά σε ανάρτησή του την Κυριακή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.

«Τελευταίο παράδειγμα», συνεχίζει, «τα μέτρα δημόσιας υγείας για την εστίαση και την ψυχαγωγία σε κλειστούς χώρους και η αναγκαία διάκριση μεταξύ επιχειρήσεων αμιγούς χρήσης, μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες από COVID-19, και μικτής χρήσης, για όλους τους πολίτες με την προϋπόθεση ότι έχει προηγηθεί αρνητικό διαγνωστικό τεστ για τους ανεμβολίαστους».

Για αυτό, συνεχίζει, ορισμένες κρίσιμες παραδοχές ως βάση συζήτησης είναι αναγκαίες:

– Οι χώροι διασκέδασης, όσο διαρκεί η πανδημία, αποτελούν χώρους υπέρ-μετάδοσης του ιού όταν λειτουργούν χωρίς υγειονομικά μέτρα.

Δύο δρόμους έχουμε εδώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!