Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Αντιστράτηγος Δημ. Αλευρομάγειρος: Από τις πλέον επαχθείς για τα εθνικά μας συμφέροντα η περίοδος Σημίτη
[Tribune]: Αντιστράτηγος Δημ. Αλευρομάγειρος: Από τις πλέον επαχθείς για τα εθνικά μας συμφέροντα η περίοδος Σημίτη

[Tribune]: Αντιστράτηγος Δημ. Αλευρομάγειρος: Από τις πλέον επαχθείς για τα εθνικά μας συμφέροντα η περίοδος Σημίτη

«Μια από τις πλέον επαχθείς, για τα εθνικά μας συμφέροντα, εποχές ήταν η περίοδος διακυβέρνησης της χώρας μας από τον “εκσυγχρονιστή” Κώστα Σημίτη», υποστηρίζει σε άρθρο στο Hellas Journal ο αντιστράτηγος ε.α. Δημήτρης Αλευρομάγειρος, γράφοντας μερικά λόγια για το βιβλίο «Η Συμφωνία που “Γκρίζαρε” το Αιγαίο» των Μιχάλη Ιγνατίου και Νίκου Μελέτη.

Αναφερόμενο στο περιεχόμενο του βιβλίου γράφει ότι, «…εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με εκτιμήσεις αλλά αποδείξεις όχι μόνον του ενδοτισμού της πολιτικής μας ελίτ αλλά και μιάς μεθόδευσης της να παρουσιάσει προς τον Ελληνικό Λαό την υποταγή σε επιτυχία…».

«Όπως καταγράφεται και στο βιβλίο», συνεχίζει, «ακόμη και αρκετοί από τους τότε μετέχοντες στην Κυβέρνηση αλλά και στην κοινοβουλευτική ομάδα του τότε κυβερνώντος κόμματος αντέδρασαν στις ενέργειες Σημίτη, μερικοί έδειξαν ότι αντιδρούν και πλείστοι συμπορευτήκαν καιτοι θα περίμενε κανείς ότι θα αντιδρούσαν.

»Την κατάσταση αυτή καθώς και το απαράδεκτο της “Συμφωνίας της Μαδρίτης” καταγράφει στο περίφημο βιβλίο του “ΓΙΑ ΤΟ ΖΉΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ” (Λιβάνης 2008) ο αείμνηστος ευπατρίδης της πολιτικής Αναστάσης Πεπονής.

»Τότε όμως δεν γνωρίζαμε τις αποδείξεις του απαραδέκτου. Σήμερα με το βιβλίο των Ιγνάτιου-Μελέτη τις έχουμε ατράνταχτες…

»Το “γκριζάρισμα” του Αιγαίου που άρχισε με τα Ίμια ολοκληρώθηκε στην Μαδρίτη μέ την “συμφωνία” (στην πραγματικότητα με την ανακοίνωση της Ουάσιγκτον (!!!!) της 8ης Ιουλίου 1997 (βλέπε σελ. 138 και επομ. του βιβλίου)

»Ακολούθησε η συνεχεία της τραγικής κατάληξης της μη εγκατάστασης των S-300 στην Κύπρο (στο βιβλίο καταγράφονται οι απίστευτες ενδοτικές πιέσεις του Σημίτη προς την Κυπριακή Κυβέρνηση και ο πανηγυρισμός των “συμμάχων” μας αλλά και της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ για αυτή την απίστευτη υποχώρηση “για να μην προκαλέσουμε τους Τούρκους”…

Το εξώφυλλο του βιβλίου των δημοσιογράφων Νίκου Μελέτη και Μιχάλη Ιγνατίου: “Η Συμφωνία που Γκρίζαρε το Αιγαίο: Από τα Ίμια στη Μαδρίτη” (εκδόσεις Πεδίο).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!