Σάββατο, 10 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Αντιπτέραρχος ε.α. Ιατρίδης: Να σταματήσουν οι διερευνητικές, τώρα κυρώσεις στην Τουρκία
[Tribune]: Αντιπτέραρχος ε.α. Ιατρίδης: Να σταματήσουν οι διερευνητικές, τώρα κυρώσεις στην Τουρκία

[Tribune]: Αντιπτέραρχος ε.α. Ιατρίδης: Να σταματήσουν οι διερευνητικές, τώρα κυρώσεις στην Τουρκία

Να σταματήσουν οι διερευνητικές με την Τουρκία υποστήριξαν μιλώντας στο Kontra ο αντιπτέραρχος ε.α. Κώστας Ιατρίδης και ο στρατιωτικός συντάκτης Πάρις Καρβουνόπουλος.

«Η άσκηση αυτή (σ.σ. Γαλάζια Πατρίδα) είναι μια μεγάλη διακλαδική άσκηση της Τουρκίας, την έκανε για πρώτη φορά το 2019», είπε ο αντιπτέραρχος.

«Ο στόχος είναι η προβολή ισχύος, ότι η Τουρκία είναι μία κυρίαρχη δύναμη, μία περιφερειακή δύναμη και βεβαίως ότι πρέπει μαζί του να μιλούν Ευρώπη και Αμερική και ότι καμία λύση δεν πρόκειται στην περιοχή εάν δεν συμμετέχει και η Τουρκία. Αυτός είναι ο στόχος του», είπε ο κ. Ιατρίδης, έχοντας αποδομήσει προηγουμένως την τουρκική προπαγάνδα περί μεγάλου στόλου.

«Όλα αυτά γίνονται εν μέσω αναμονής των διερευνητικών (…), εμείς θα έπρεπε από την αρχή, όταν έβγαλε ακόμη το “Τσεσμέ”, με την έκδοση της παράνομης NAVTEX, να σταματήσουν και να στείλουμε μήνυμα στην Ευρώπη, να την καταγγείλουμε την Τουρκία για παράνομη NAVTEX και στον ΟΗΕ και στην ΕΕ, να σταματήσουμε τις διερευνητικές, να ζητήσουμε κυρώσεις… (…) Μόνο έτσι θα καταλάβει η Τουρκία…».

Η Τουρκία με τη «Γαλάζια Πατρίδα» θέλει να στείλει το μήνυμα ότι στο μισό Αιγαίο «κάνουμε εμείς κουμάντο, οι Τούρκοι», δήλωσε ο Πάρις Καρβουνόπουλος.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είναι πολύ μεγάλος κίνδυνος και πολύ μεγάλη απειλή «η ιστορία με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη», τονίζοντας ότι πλέον έχουμε καθημερινή παρουσία μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε όλο το Αιγαίο και πάνω από τον Έβρο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!