Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Αντιμέτωπη με πιθανή αναζωπύρωση της πανδημίας η Γερμανία
[Tribune]: Αντιμέτωπη με πιθανή αναζωπύρωση της πανδημίας η Γερμανία

[Tribune]: Αντιμέτωπη με πιθανή αναζωπύρωση της πανδημίας η Γερμανία

Έχοντας σταδιακά άρει τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν τον Μάρτιο, η Γερμανία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία πιθανή αναζωπύρωση της πανδημίας, καθώς οι πολίτες δυσκολεύονται να κατανοήσουν την κρισιμότητα της κατάστασης, βγαίνουν έξω και συνωστίζονται άναρχα.

Σε τροχιά Ιταλίας;

Ακόμη και στη Γερμανία είναι πιθανές καταστάσεις αντίστοιχες με εκείνες στην Ιταλία, είχε προειδοποιήσει στο τέλος Μαρτίου ο επικεφαλής του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ», Λόταρ Βίλερ.

Σχεδόν ενάμιση μήνα μετά, ο κύριος δείκτης R, ο οποίος αποτυπώνει τον μέσο αριθμό ανθρώπων που θα κολλήσουν τη νόσο από κάποιον άλλον ξεπέρασε το Σαββατοκύριακο το κρίσιμο όριο του 1 και έφτασε μέχρι το 1,13.

Αυτό σημαίνει, ότι στατιστικά ένα μολυσμένο άτομο μεταδίδει τον ιό τουλάχιστον σε 1,13 ανθρώπους ακόμη. Και αυτό, ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα, ο ρυθμός μετάδοσης ήταν μόλις στο 0,65.

Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ δήλωσε ότι μονάχα εάν η τιμή R αυξηθεί πάνω από το 1,2 ή 1,3 για αρκετές ημέρες θα ανησυχήσει.

Οι φόβοι

Παρόλα αυτά είναι γεγονός η υπέρβαση του ορίου των 50 νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, που σημειώθηκε σε τουλάχιστον πέντε περιοχές της Γερμανίας, τροφοδοτώντας το φόβο για το ενδεχόμενο η χώρα να ακολουθήσει την παλινδρόμηση που σημειώθηκε στη Νότια Κορέα.

Εκεί, τουλάχιστον 85 νέα κρούσματα συνδέονται με την ανίχνευση των επαφών ενός άντρα που επισκέφθηκε νυχτερινά κέντρα της πρωτεύουσας την περασμένη εβδομάδα.

Η επιδημιολογική ομάδα της Γερμανίας ανησυχεί με την απειθαρχία και μία γενικότερη ανεμελιά που παρατηρείται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!