Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tribune]: Ανεμβολίαστη αναισθησιολόγος βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό
[Tribune]: Ανεμβολίαστη αναισθησιολόγος βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό

[Tribune]: Ανεμβολίαστη αναισθησιολόγος βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό

Τα ποσοστά εμβολιασμού του ιατρικού προσωπικού, τόσο στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, όσο και στον ιδιωτικό τομέα είναι σε πολύ καλό επίπεδο, σε αντίθεση με τα αντίστοιχα του υγειονομικού προσωπικού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, όπως αυτά ανακοινώθηκαν πριν από μερικές ημέρες από τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, οι γιατροί του ΕΣΥ έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 82%, έναντι 88% των συναδέλφων τους στις ιδιωτικές κλινικές, ενώ από το νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ έχει εμβολιαστεί μόνον το 63%.

Ωστόσο, ακόμη και αυτό το 18% των γιατρών του ΕΣΥ το οποίο παραμένει ανεμβολίαστο δεν θα ήταν ίσως τόσο σημαντικό, εάν επρόκειτο για οποιαδήποτε άλλη επαγγελματική ομάδα, όχι όμως για έναν κλάδο τόσο κρίσιμο, που έχει να κάνει με ασθενείς και, εν τέλει, με την ίδια την ανθρώπινη ζωή.

Συνηγορεί σε αυτό το περιστατικό το οποίο συνέβη στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης το περασμένο Σάββατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της voria.gr, την ώρα που οι χειρουργοί ήταν έτοιμοι να ξεκινήσουν χειρουργικές επεμβάσεις, διαπιστώθηκε ότι η αναισθησιολόγος, η οποία είναι ανεμβολίαστη, βρέθηκε θετική στην covid-19, έπειτα από έλεγχο (rapid test) στον οποίο είχε υποβληθεί.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να «παγώσουν» όλες οι διαδικασίες και να αναζητηθεί άλλος αναισθησιολόγος προκειμένου να γίνουν οι χειρουργικές επεμβάσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το περιστατικό αυτό προκάλεσε αρκετή καθυστέρηση στην εξέλιξη των χειρουργείων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!