Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Αναστασιάδης: Η Κύπρος δεν θα γίνει προτεκτοράτο της Τουρκίας
[Tribune]: Αναστασιάδης: Η Κύπρος δεν θα γίνει προτεκτοράτο της Τουρκίας

[Tribune]: Αναστασιάδης: Η Κύπρος δεν θα γίνει προτεκτοράτο της Τουρκίας

«Αυτό που δεν δεχόμαστε είναι να μετατραπεί η Κύπρος σε προτεκτοράτο της Τουρκίας μέσα από εγκάθετους, μέσα από παρεμβάσεις που όλοι ανεξαίρετα παρακολουθούμε και όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και στο εξωτερικό», ανέφερε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Στον χαιρετισμό του στα αποκαλυπτήρια πλάκας με τα ονόματα των πολιτικών καταδίκων του Απελευθερωτικού Αγώνα 1955-59, στον χώρο των Κεντρικών Φυλακών στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στα αισθήματα χρέους με τα οποία αποδίδεται ο ελάχιστος οφειλόμενος φόρος τιμής στο σύνολο των Πολιτικών Καταδίκων του Απελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ το 1955-59, εκφράζοντας την εκτίμηση και την υπερηφάνειά μας για το αξιοθαύμαστο πνεύμα αντίστασης που επέδειξαν, μεταξύ άλλων, στον χώρο των Κεντρικών Φυλακών.

Έναν χώρο, είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, απόλυτα συνυφασμένο με τον αυταρχικό δεσποτισμό των Βρετανών, τον οποίο οι πολιτικοί κατάδικοι, μέσα από το ψυχικό σθένος που επέδειξαν, μετέτρεψαν σε σύμβολο της εθνικής αξιοπρέπειας, του ηθικού μεγαλείου και της βούλησης του κυπριακού λαού για ελευθερία.

Συνεχίζοντας, ο κος Αναστασιάδης σημείωσε:

«Κάνοντας πράξη τον όρκο που έδωσαν στην Απελευθερωτική Οργάνωση της ΕΟΚΑ, την πατρίδα και τους συναγωνιστές τους, στάθηκαν με γενναιότητα απέναντι στα όποια καταπιεστικά μέτρα των ‘Αγγλων, απαντώντας με ηρωική αντοχή στη βάρβαρη φρικαλεότητα των βασανιστηρίων τους.

Παραμένοντας αλύγιστοι από τη στιγμή της σύλληψης, προδιέγραψαν συνειδητά, χωρίς καμία παρέκκλιση, τη δική τους πορεία. Μια πορεία στην οποία έθεσαν ως σκοπό και μετουσίωσαν σε πράξη της ζωής τους την ελευθερία, τη δικαίωση αλλά και την προκοπή ολόκληρου του λαού της Κύπρου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!