Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Αναστασιάδης: Ευχαριστούμε τη Ρωσία για τη στάση της στο Κυπριακό
[Tribune]: Αναστασιάδης: Ευχαριστούμε τη Ρωσία για τη στάση της στο Κυπριακό

[Tribune]: Αναστασιάδης: Ευχαριστούμε τη Ρωσία για τη στάση της στο Κυπριακό

Τη θέση αρχής της Ρωσικής Ομοσπονδίας ότι η Μόσχα «παραμένει προσηλωμένη στην εξεύρεση μιας λύσης του Κυπριακού που να συνάδει απόλυτα με τα ψηφίσματα των ΗΕ και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας» επανέλαβε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο Υπουργός Εσωτερικών της Ρωσίας, Σεργέι Λαβρόφ, σε συνάντησή τους στην έδρα των ΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «ήταν μια άκρως ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον κ. Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια της οποίας είχα την ευκαιρία να τον ενημερώσω για τις τελευταίες εξελίξεις και να του εκφράσω θερμές ευχαριστίες για τη στάση που βεβαίως η Ρωσία έχει τηρήσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας μετά τα πρόσφατα γεγονότα της παραβίασης του στάτους κβο της Αμμοχώστου από την Τουρκία».

Πρόσθεσε ότι είχε επίσης την ευκαιρία να μεταφέρει «τις θέσεις και την εμμονή μας στη συνέχιση του διαλόγου για εξεύρεση μιας λύσης του κυπριακού προβλήματος, στη βάση πάντα των ψηφισμάτων των ΗΕ».

Ο κ. Λαβρόφ επανέλαβε τη δική τους θέση αρχής, «ότι η Ρωσία παραμένει προσηλωμένη στην εξεύρεση μιας λύσης που να συνάδει απόλυτα με τα ψηφίσματα των ΗΕ και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας», καταλήγει η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!